ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κελάηδησε» ο Μούζος

Ti παραδέχεται και ποιους καρφώνει ο Βούλγαρος

Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε, το μεσημέρι, το διάταγμα κράτησης του 31χρονου Ε/κ και του 35χρονου Βούλγαρου, σε σχέση με την απόπειρα φόνου των δυο αστυνομικών, που διαπράχθηκε το βράδυ της 5ης Μαΐου, στον Ύψωνα, με την Αστυνομία να αναφέρεται στο δικαστήριο σε "εγκληματική ομάδα".

Οι δυο καθώς και ο 38χρονος Ηλίας Μούζος, που τελεί επίσης υπό κράτηση, φέρονται να είναι τα τρία πρόσωπα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως από όπου ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί κατά των αστυνομικών, και είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί την επομένη των πυροβολισμών. Ο 31χρονος εντοπίστηκε τραυματισμένος σε παγκάκι και ο 35χρονος να κινείται πεζός με κατεύθυνση την Πάφο. Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Μούζος συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη το πρωί της περασμένης Τρίτης, στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών.

Ήδη ο 35χρονος Βούλγαρος σε γραπτή κατάθεσή του έχει δώσει σημαντικά στοιχεία στην Αστυνομία, η οποία θεωρεί ότι η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη εξιχνίαση, ενώ όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 31χρονος Ε/κ, που πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο, δίνει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, παραδέχεται ότι δανείστηκε το όχημα ενοικιάσεων από 33χρονη Σλοβάκα και τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή.

Νωρίτερα, για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο ανανέωσε για οκτώ μέρες και το διάταγμα κράτησης της 33χρονης, στο όνομα της οποίας ήταν ενοικιασμένο το όχημα των δραστών. Οι μέρες κράτησής της υπολογίζονται από χθες, μέρα κατά την οποίαν είχε λήξει το πρώτο διάταγμα 8ήμερης κράτησης της. Υπενθυμίζεται ότι χθες, λόγω ένστασης της υπεράσπισης στην περαιτέρω κράτηση της και του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο επεφύλαξε για σήμερα την απόφασή του.

Ο αστυνομικός ανακριτής της υπόθεσης έκανε λόγο για ομάδα που διαπράττει εγκληματικές ενέργειες, ενώ διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ηλίας Μούζος - που φέρεται να παραδέχεται ότι αυτός πυροβόλησε τους αστυνομικούς - έχει δώσει στοιχεία για αριθμό εγκληματικών ενεργειών που διαπράχθηκαν στο παρελθόν.

Το ανακριτικό έργο που απομένει περιλαμβάνει λήψη ακόμη 67 καταθέσεων από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων, ενώ όπως υπέδειξε ο ανακριτής, δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν κάποια άτομα για σκοπούς ανάκρισης "γιατί είναι άτομα που αποφεύγουν την Αστυνομία". Επίσης θα γίνουν τρεις ακόμη έρευνες, και αναμένεται να διερευνηθούν στοιχεία από την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων.

Ο δικηγόρος του 35χρονου Βούλγαρου δεν έφερε ένσταση στην περαιτέρω κράτησή του, ωστόσο ένσταση έφερε η δικηγόρος του 31χρονου Ε/κ, υποστηρίζοντας ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία μαρτυρία που να συνδέει τον πελάτη της με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου και της απόπειρας φόνου.

Είπε, ακόμη, πως η Αστυνομία δεν έδωσε πειστικούς ισχυρισμούς που να καταδεικνύουν ότι ο 31χρονος μπορεί να επηρεάσει οποιανδήποτε έρευνα ή μαρτυρία, εάν αφεθεί ελεύθερος, και ισχυρίστηκε πως η αίτηση ανανέωσης του διατάγματος κράτησης από την Αστυνομία γίνεται για να διερευνηθούν άλλα αδικήματα από τα υφιστάμενα.

Από την πλευρά του, το δικαστήριο ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιόν του καταδεικνύουν τη διάπραξη των αδικημάτων και την ύπαρξη μαρτυρίας, ενώ υπέδειξε ότι, για σκοπούς της παρούσας διαδικασίας, η υπόθεση εξετάζεται συνολικά για τους υπόπτους.

Ανανεώνοντας το διάταγμα κράτησης των δυο υπόπτων για περίοδο οκτώ ημερών, το δικαστήριο είπε πως το αίτημα της Αστυνομίας και οι ανησυχίες της σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ο 31χρονος, είναι δικαιολογημένες.

Την ερχόμενη Πέμπτη λήγει και το διάταγμα κράτησης του Ηλία Μούζου, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για ανανέωση της κράτησής του, τόσο σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των δυο αστυνομικών, όσο και για άλλες δυο υποθέσεις που συνδέονται μεταξύ τους και που αφορούν απαγωγή 27χρονου και ρίψη πυροβολισμών κατά της οικίας του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X