ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΕΒΕ: Καταδικάζει την απεργία των εκπαιδευτικών

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερήσει την μόρφωση των παιδιών»

Το ΚΕΒΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη καταδικάζει έντονα την απεργία εκπαιδευτικών, αναφέροντας ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερήσει τη μόρφωση των παιδιών.

Η λήψη απεργιακών μέτρων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναφέρει το ΚΕΒΕ, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά, στους γονείς τους και στην κοινωνία και να συνειδητοποιήσουν την αναταραχή που επιφέρουν στην ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας.

Το ΚΕΒΕ αναφέρει επίσης πως, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο προνομιούχες ομάδες εργαζομένων να καταφεύγουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για προστασία των δήθεν «κεκτημένων» τους. Ούτε είναι δυνατόν να εκβιάζουν την κυβέρνηση, με όμηρους τα παιδιά για να ικανοποιήσει τα παράλογα και υπερβολικά αιτήματα τους.

Τέλος καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να ακυρώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προσέλθουν σ’ ένα καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και η κρίση στην παιδεία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση