ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καθαίρεσαν τον ιερέα για παρενόχληση της Έλενας

Το τέλος μιας τραγικής ιστορίας

Την εκ της ιερωσύνης καθαίρεση του π. Στυλιανού Σάββα, εξ Εργατών, αποφάσισε ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία συνήλθε σήμερα, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, η Σύνοδος εξέτασε τις υποθέσεις των ιερέων α) π. Στυλιανοῦ Σάββα, ἐξ Ἐργατῶν καὶ β) π. Νικολάου Χρίστου, ἐκ Παχυάμμου.

Για μεν τον π. Στυλιανὸ Σάββα, μετὰ ἀπὸ αἴτημα τοῦ οἰκείου Μητροπολίτου, γιὰ παραπομπὴ τῆς ὑπόθεσής του στὸ Πενταμελὲς Συνοδικὸ Δικαστήριο καὶ μετὰ καὶ ἀπὸ ἔγκριση τοῦ αἰτήματος τοῦ Πανιερωτάτου ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο, τὸ Πενταμελὲς Συνοδικὸ Δικαστήριο, ἀφοῦ συνῆλθε σὲ κανονικὴ συνεδρία, ἀποφάσισε, ὁμοφώνως, τὴν ἐκ τῆς ἱερωσύνης καθαίρεση τοῦ π. Στυλιανοῦ Σάββα καὶ τὴν ἐπαναφορά του στὶς τάξεις τῶν λαϊκῶν, γιὰ τὰ κανονικὰ παραπτώματα στὰ ὁποῖα ὑπέπεσε.

Γιὰ δὲ τὸν π. Νικόλαο Χρίστου, ἐκ Παχυάμμου, ἀναμένονται τὰ σχετικὰ πορίσματα τῆς Ἀνακριτικῆς Ἐπιτροπῆς, τὰ ὁποῖα θὰ ὁλοκληρωθοῦν μέχρι τέλους τοῦ μηνὸς Ἀπριλίου.

Προηγούμενη ενημέρωση

Η Ιερά Σύνοδος σε σημερινή της συνεδρία (18/4) αποφάσισε ομόφωνα να  προχωρήσει σε καθαίρεση του ιερέα ανάδοχου πατέρα της άτυχης Έλενας Φραντζή, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικης.

Την απόφαση πήραν οι 18 Ιεράρχες μέλη της Ιεράς Συνόδου που ασχολήθηκαν με την όλη υπόθεση μετά την τραγική κατάληξη που είχε η Έλενα Φραντζή και τα όσα ακολούθησαν για την ανάδοχη οικογένεια στην οποία είχε δοθεί από το Τμήμα Ευημερίας.

Ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης άνοιξε μετά από αίτημα του οικείου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα ο οποίος ενώπιον της Συνόδου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες των υπολοίπων Ιεραρχών.

 Σύμφωνα με δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Μητροπολίτης Κύκκου με το τέλος της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας για την αντικανονική δημοσίευση των πρακτικών της Ιεράς συνόδου.

Μάλιστα τόνισε ότι το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά αποσπασματικά και παραποιημένα.

«Εγώ είχα δηλώσει για τον συγκεκριμένο κληρικό θα πρέπει να μελετήσουμε τους ιερούς κανόνες για να δούμε τι πρέπει να γίνει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε μία αρνητική εικόνα για το πρόσωπό μου».

Συνεχίζοντας είπε πως «σήμερα συνήλθε το πενταμελές συνοδικό δικαστήριο, και πήρε την απόφαση της καθαίρεσης».

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση