ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταστροφές στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας (pics)

Υλικές ζημιές σε δρόμους και χωριά

Για νέες καταστροφές και υλικές ζημιές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της έντονης βροχόπτωσης κάνουν λόγο τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Haber Kıbrıs μεταδίδει ότι στη Λυθράγκωμη γκρεμίστηκε μια γέφυρα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στον δρόμο. Προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στις βόρειες περιοχές της Αμμοχώστου, με αρκετούς δρόμους να κλείνουν και τις «αρχές» να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα.

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται αυτήν την ώρα στο χωριό Βαθύλακα καθώς και σε άλλες βορειοανατολικές περιοχές της Κύπρου.

Έκλεισαν δρόμοι, προειδοποιούν οι «αρχές»

Πριν από λίγη ώρα έκλεισε ο δρόμος που ενώνουν το Τρίκωμο με την Καρπασία. Σε ένα σημείο του κεντρικού δρόμου υποχώρησε το οδόστρωμα.

Η «μετεωρολογική υπηρεσία» σε νέα έκτακτη προειδοποίηση της κάνει λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις 18.00. Στο ανακοινωθέν γίνεται λόγος για ανέμους ισχύος 7 μποφόρ που αυτήν την ώρα επηρεάζουν τα ανατολικά παράλια της Τουρκία και την Κύπρο.

Η δημόσια απολογία του «υπουργού»

Ο «υπουργός Συγκοινωνιών», Τολγκά Ατάκαν αποδέχθηκε δημοσίως την αναποτελεσματικότητα των «αρχών» απέναντι στα έντονα φαινόμενα, δηλώνοντας ότι υπάρχει έντονη ανάγκη για την ανακαίνιση των υποδομών και την λήψη νέων μέτρων για τις έντονες βροχοπτώσεις.

Μεγάλη κακοκαιρία είχε πλήξει το βόρειο τμήμα της Κύπρου πριν από περίπου έναν μήνα, όταν τέσσερις νέου άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους και έχασαν την ζωή τους στα προάστια της Κερύνειας.

Πηγή: Η Καθημερινή / Του Νίκου Στέλγια 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση