ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγέλλουν επιθέσεις και θανατώσεις αιγοπροβάτων από κυνηγετικά σκυλιά

Οι κτηνοτρόφοι καλούν τα αρμόδια τμήματα να παρέμβουν

ΚΥΠΕ

Σε καταγγελίες έχουν προχωρήσει κτηνοτρόφοι για επιθέσεις και θανατώσεις αιγοπροβάτων από δαγκώματα κυνηγετικών σκυλιών, τα οποία κυκλοφορούν ασυνόδευτα εκτός της περιοχής Μαυροκόλυμπου, η οποία έχει ορισθεί από την Υπηρεσία Θήρας ως επιτρεπόμενος χώρος εκπαίδευσης σκύλων.

Όπως αναφέρουν, τον τελευταίο χρόνο στην κτηνιατρική περιοχή Πέγειας - Ακουρσού έχουν χαθεί άδικα από επιθέσεις κυνηγητικών σκύλων περισσότερα από 100 αιγοπρόβατα.

Οι κτηνοτρόφοι που λόγω του πιο πάνω φαινομένου έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στα κοπάδια τους, καλούν τα αρμόδια τμήματα να παρέμβουν.

Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Λειτουργός της Υπηρεσίας Θήρας Χάρης Χ’ Στυλλής ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι αποτελεί μάστιγα το φαινόμενο των ασυνόδευτων και χωρίς σήμανση σκύλων.

Επεσήμανε ακόμη πως κάποιοι εκ των ιδιοκτητών σε αρκετές περιπτώσεις αφήνουν ελεύθερους τους σκύλους τους για σκοπούς εκπαίδευσης ώστε αποφύγουν την σύνδεση με τον σκύλο τους και την επιβολή προστίμου.

Στο πλαίσιο ελέγχων συνέχισε όταν εντοπιστούν υποστατικά ενημερώνεται η αρμόδια τοπική αρχή αλλά και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες ώστε να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης, το κατά πόσον οι σκύλοι φέρουν σήμανσ ή όχι, αλλά και η κατοχή σχετικής αδείας όπως προβλέπεται στη νομοθεσία.

Στο μεταξύ ερωτηθείς σχετικά και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ακουρσού χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα παράπονα των κτηνοτρόφων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση