ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία κατά Αστυνομικών: «Τον πέρασαν για τον Μούζο και τον πυροβόλησαν» (vid)

«Με την κάννη στο κρανίο ζητούσαν να τους πει συγγνώμη και ευχαριστώ»

Συνεχίζει τις καταγγελίες ο πολίτης ο οποίος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα υπέρμετρης βίας από την Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου (5/5) στη Λεμεσό.

Αφορμή του όλου περιστατικού ήταν η αναζήτηση του τότε καταζητούμενου Ηλία Μούζου για την απόπειρα φόνου εναντίον Αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα όσα κατάγγειλε ο δικηγόρος του στην εκπομπή, Ενημέρωση, αστυνομικοί τον εντόπισαν εντός του οχήματος του στην κτηνοτροφική περιοχή Πολεμιδιών, και θεώρησαν πως πρόκειται για τον Ηλία Μούζο.

Με βάση τα όσα υποστηρίζει εκείνη την ώρα κοιμόταν εντός του αυτοκινήτου του και ξύπνησε από τους πυροβολισμούς των αστυνομικών.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του παραπονούμενου σε έντονο ύφος υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί κατέβασαν τον πολίτη με τη βία και του φόρεσαν χειροπέδες πισθάγκωνα ενώ τον πατούσαν στα γεννητικά όργανα ενώ του έβαλαν το πιστόλι στον κρανίο και του έλεγαν, «να μας λες συγνώμη και ευχαριστώ».

Το περιστατικό καταγράφηκε από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται τοποθετημένα στην περιοχή. Ωστόσο ο δικηγόρος άφησε αιχμές ότι τα εν λόγω στοιχεία τα «εξαφάνισε» Λοχίας της Αστυνομίας. 

Αστυνομία

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, με παρέμβαση του στην εκπομπή επανέλαβε πως το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση καθώς ο Αρχηγός ζήτησε έκθεση γεγονότων για το περιστατικό μη θέλοντας να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση.

Υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή δεν θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες εκφράζοντας την διαφωνία του με τη δημοσιοποίηση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση