ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο - Χιονίζει στο Τρόοδος (Live Εικόνα)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (10/1), σε ολόκληρο το νησί αφού σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή, ενώ αύριο, αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Χιονόπτωση στο χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους μέσα από την κάμερα του Weather Forecast-ierodiakonou

Βίντεο από διάφορες περιοχές της Κύπρου από ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 

 

 

Αστυνομία - Επικίνδυνοι δρόμοι

Η Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως ολισθηρός λόγω χιονόνερου είναι ο δρόμος Τροόδους – Ολύμπου, ενώ στη Λεμεσό, καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή Τραχωνίου, επηρεάζουν την ορατότητα και καθιστούν ολισθηρό τον αυτοκινητόδρομο και το ευρύτερο οδικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών, έχουν σημειωθεί στον δρόμο Γεράσας-Παραμύθας-Καλού Χωριού, επίσης στη Λεμεσό. Μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται στην περιοχή για ρύθμιση της κυκλοφορίας και παροχή βοήθειας, ενώ συνεργεία καθαρισμού έχουν κληθεί στην περιοχή.

Βροχές σημειώνονται και στην επαρχία Λάρνακας, όπου ενδεχομένως το οδόστρωμα να είναι σε σημεία ολισθηρό.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, που καλούνται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Λάρνακα

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Λάρνακα προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Να σημειωθεί ότι, συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού είναι στα σημεία και καταβάλλουν προσπάθειες για γρήγορη αποκατάσταση.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας  

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα υψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και παροδικά μέχρι κυματώδης, ωστόσο στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα υψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα δυτικά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη και παροδικά μέχρι κυματώδης και στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και στα ανατολικά, γύρω στους 11 στα δυτικά και στα βόρεια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα υψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, βαρομετρικό χαμηλό αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή. Ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού. Κατά τις απογευματινές ώρες και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα υψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα υψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Κυριακή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση και την Κυριακή, μη αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση