ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο (Live Εικόνα)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24sports team

info@24sports.com.cy

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν και σήμερα στην Κύπρο αφού χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

 

Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Οι βροχές που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές γύρω στις 3.50 το απόγευμα, επηρεάζουν την κυκλοφορία κυρίως στους αυτοκινητοδρόμους. Στις αστικές περιοχές περιοχές δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε ιδιαίτερα προβλήματα.

Στους αυτοκινητοδρόμους, Λευκωσίας-Λάρνακας και Λευκωσίας-Λεμεσού, ιδιαίτερα στις περιοχές Λυμπιών, Αλάμπρας και Μονής, λόγω έντονης βροχόπτωσης, παρατηρείται ροή και συσσώρευση νερού, ενώ η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και να παρατητείται συμφόρηση της κυκλοφορίας.

Στις αστικές περιοχές δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, υπενθυμίζεται ωστόσο ότι, στην Αμμόχωστος, στον δρόμο Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο, έχει προκληθεί καθίζηση εδάφους σε δύο σημεία του δρόμου, που έχουν σηματοδοτηθεί. Στη Λάρνακα, ο δρόμος από τη λεωφόρο Αρτέμιδος προς το Τέμενος Χαλά Σουλτάν “ΤΕΚΚΕ”, παραμένει κλειστός λόγω συσσώρευσης νερού.

Στις ορεινές περιοχές επίσης της Μόρφου, Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, παρά τη βροχόπτωση που σημειώνεται σε διάφορες περιοχές. Οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα.
Επισημαίνεται ότι λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη. Προτρέπεται το κοινό όπως πριν τις διακινήσεις του, ενημερώνεται για την κατάσταση των δρόμων μέσω των ανακοινώσεων που δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Παροδικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω χαμηλής νέφωσης ή και ομίχλης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια παράλια βορειοανατολικοί, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα βόρεια παράλια μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα ή και καταιγίδα ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 6 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση