ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ήρθε Κύπρο διακοπές με τα παιδιά της και κινδυνεύει να βρεθεί φυλακή!

Η αδικαιολόγητη απουσία από το σχολείο την έβαλε σε μπελάδες

24news team

Μητέρα στη Βρετανία βρήκε τον μπελά της όταν αποφάσισε να έρθει διακοπές με τα παιδιά της στην Κύπρο αφού τώρα είναι αντιμέτωπη ακόμα και με φυλάκιση.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη Leah Hilton και ο 30χρονος σύντροφός της Hayden Harrop, ήρθαν για 15 μέρες τον Ιούνιο του 2023 στο νησί, για οικογενειακό γάμο, με τα δύο τους παιδιά έξι και τριών ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν το σχολείο είχε δώσει σχετική άδεια απουσίας στα παιδιά μόνο για τις τρεις πρώτες ημέρες. Η κα Hilton λέει ότι ο σύντροφός της έλαβε πρόστιμο 60 λιρών όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Gosport του Hampshire, το οποίο πλήρωσαν, θεωρώντας ότι αυτό ήταν το τέλος της περιπέτειάς τους. Ωστόσο, το σχολείο από πλευράς του ισχυρίζεται πως έστειλε δύο πρόστιμα - ένα σε κάθε γονέα - και ότι η μητέρα δεν πλήρωσε ποτέ το μερίδιό της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Dailymail», η ίδια σε επικοινωνία που είχε με το σχολείο ζήτησε όπως ερευνηθεί το θέμα της. Όταν οι μέρες πέρασαν χωρίς να πάρει κάποια απάντηση θεώρησε και πάλι ότι το ζήτημα έληξε κάτι που δεν ισχύει αφού η μητέρα οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι δεν πλήρωσε το πρόστιμο των 60 λιρών.

Η κα Hilton που είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο έως 2. 500 λίρες Αγγλίας και ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες, μιλώντας στην «Dailymail» διερωτήθηκε, «πώς μπορώ να πληρώσω ένα πρόστιμο που δεν ήξερα ποτέ ότι έχω; Πώς είναι δυνατόν;»

Εν συνεχεία πρόσθεσε, «Εγώ και ο Hayden κάναμε μια συζήτηση σχετικά με το αν θα τα πάρουμε από το σχολείο και συμφωνήσαμε ότι θα ήταν ωφέλιμο για τον Mason να τον πάρουμε από το σχολείο για να αποκτήσει εμπειρίες στο εξωτερικό. Τα εισιτήρια για τις διακοπές δεν μπορούσαν να επιστραφούν και είχαν ήδη κλείσει και επειδή επρόκειτο για γάμο, ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής. Συζητήσαμε επίσης το ενδεχόμενο να επηρεάσει μελλοντικές εξετάσεις και αποφασίσαμε ότι δεν θα επηρεάσει».

Αναφερόμενη στο παιδί της και τις εμπειρίες που αποκόμισε τόνισε, «Όταν ήμασταν σε διακοπές, μπόρεσε να γνωρίσει από κοντά ελέφαντες, λεμούριους και νυχτερίδες. Η αυτοπεποίθησή του στο νερό βελτιώθηκε, το ίδιο και η ψυχική του υγεία - ήταν εκπαιδευτικό με το δικό του τρόπο, με έναν τρόπο που το σχολείο δεν μπορεί να προσφέρει».

Να σημειωθεί πως, το συμβούλιο του σχολείου αρνείται να την αφήσει να πληρώσει απλώς το πρόστιμο επειδή είναι πολύ αργά όπως υποστηρίζει από πλευράς του.

Η γυναίκα, εμφανώς ταραγμένη είπε στην «Dailymail», «Έχω χάσει τον ύπνο μου γι' αυτό - έχω αγχωθεί πολύ γι' αυτό και προσπαθώ να βρω την άκρη του νήματος».

Στην αντίπερα όχθη εκπρόσωπος του ‘’Hampshire County Council’’ δήλωσε στην «Dailymail»: «Υπάρχουν καλά τεκμηριωμένες έρευνες που δείχνουν ότι τα κενά στη σχολική φοίτηση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία, τη μάθηση και την πρόοδο ενός παιδιού. Ακολουθείται η καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας (DfE) που συμβουλεύει τους διευθυντές σχολείων να μην επιτρέπουν την απουσία κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, εκτός εάν υπάρχουν εξαιρετικοί λόγοι που δικαιολογούν την άδεια απουσίας».

Εν συνεχεία τονίζει πως, «Τα σχολεία μπορούν να ζητήσουν ποινικές ειδοποιήσεις για μη εξουσιοδοτημένη απουσία σύμφωνα με τις παρούσες οδηγίες και, εάν χρησιμοποιηθούν, εκδίδονται ανά γονέα και ανά παιδί. Όπως είναι σύνηθες στην πλειονότητα των νομικών διαδικασιών, το Νομαρχιακό Συμβούλιο παρέχει πιστοποιητικό επίδοσης για να αποδείξει ότι η ειδοποίηση επιδόθηκε με ταχυδρομείο πρώτης κατηγορίας και όχι ότι πράγματι παραλήφθηκε από τον παραλήπτη. Αυτό γίνεται δεκτό από τα δικαστήρια ως απόδειξη της επίδοσης».

Εν κατακλείδι αναφέρει, «Εάν εκδοθεί πρόστιμο και δεν καταβληθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, οι τοπικές αρχές οφείλουν να λάβουν μέτρα για την άσκηση ποινικής δίωξης, εκτός εάν αυτό δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση