ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η θέση της Αστυνομίας για τον θάνατο του Anis στη Λεμεσό

«Τα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναληθή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

24news team

Απαντήσεις έδωσε η Αστυνομία σχετικά με τα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία κάνουν λόγο για βιαιότητα των μελών της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα στη Λεμεσό όπου διέμεναν οι αλλοδαποί, που έχει ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 24χρονου Anis.

Ο κ. Ανδρέου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.00 και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» με την Οριάνα Παπαντωνίου είπε πως γίνεται μια έρευνα από το ΤΑΕ Αρχηγείου αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα όταν τα μέλη της ΥΑΜ εισήλθαν στο διαμέρισμα. Μάλιστα, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου διαμερίσματος και διεξάγονται έρευνες σχετικά με τους μετανάστες που διέμεναν εκεί κι αν εργάζονταν κάπου.

«Τα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναληθή»

Σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με βίαιη συμπεριφορά των μελών της Αστυνομίας και το σπάσιμο της πόρτας του διαμερίσματος κατά την είσοδο, ο κ. Ανδρέου τόνισε πως πρόκειται για «αναληθή» δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέου είπε πως μετά την είσοδο των αστυνομικών λήφθηκαν καταθέσεις από τα 18-20 πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί και δεν υπήρξε καμία καταγγελία για βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών. Επίσης, ανέφερε πως την έφοδο στο διαμέρισμα πραγματοποίησαν δύο αστυνομικοί μετά από πληροφορίες που έφτασαν στις Αρχές από πολίτες.

Ερωτηθείς ο κ. Ανδρέου αν μπορούν να εφαρμόζονται κάποια μέτρα με τα οποία θα μπορούν να αποφευχθούν παρόμοιου είδους τραγικά περιστατικά στο μέλλον, ο κ. Ανδρέου είπε πως λάθος παρουσιάστηκε ο θάνατος του 24χρονου ως βουτιά στο κενό. Όπως είπε, ο 24χρονος κατά την είσοδο της Αστυνομίας στο διαμέρισμα προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου και να μεταβεί στον τέταρτο όροφο, χάνοντας την ισορροπία του και πέφτοντας στο κενό. Στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσουμε πως την ημέρα της τραγωδίας, 10 Απριλίου, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μαρία Στυλιανού - Λοττίδη με τοποθέτησή της, επίσης στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», σημείωσε πως είναι πιθανή η διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας για το εν λόγω τραγικό περιστατικό, χαρακτηρίζοντας, «πράξη απελπισίας», το να θέτει κάποιος τη ζωή του σε κίνδυνο προκειμένου να διαφύγει του ελέγχου. Ανέφερε επίσης, ότι πρέπει να διευκρινιστεί η αιτία που οδήγησε στην πράξη αυτή για να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

7,000 εθελούσιες επιστροφές μεταναστών το 2023

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων πως σε καθημερινή βάση λαμβάνουν κλήσεις από πολίτες αναφορικά με παράνομους μετανάστες που διαμένουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους αστυνομικούς, όπως είπε, να σπεύδουν στα σημεία και να διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ανδρέου, οι 7,000 επιστροφές μεταναστών από τις 10,000 που πραγματοποιήθηκαν το 2023, αφορούσαν εθελούσιες επιστροφές, αφού λάμβαναν πρώτα οικονομικό κίνητρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση