ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μικρή Μαρία Ραφαέλα στη παρέλαση γεμάτη συγκίνηση (vid)

Καμιά συγγνώμη από το σχολείο για το περιστατικό

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από την δημοσιοποίηση του βίντεο από σχολείο στην επαρχία Λευκωσίας που δείχνει τον παραγκωνισμό της μικρής Μαρίας Ραφαέλας σε γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η Μαρία ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down ένοιωσε με τον χειρότερο τρόπο την απόρριψη όταν ήρθε η σειρά της να απαγγείλει και το μικρόφωνο πέρασε από πίσω της πηγαίνοντας σε άλλο παιδάκι. 


Κύπρος: Έτσι δεν υπολόγισαν την μικρή Μαρία στην σχολική γιορτή (vid)


Η μητέρα της Μαρίας Ραφαέλας, Ιωάννα, με μήνυμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης, ενώ τόνισε ότι κανείς από το σχολείο δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της ώστε να απολογηθεί για το περιστατικό. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η διεύθυνση του σχολείου σε αυτή την περίπτωση ήταν να πει «συγγνώμη» και να μεριμνήσει ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. 

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο ως κοινωνία πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από συμπεριφορές που τα περιθωριοποιούν . Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να αγαπούν, να σέβονται και να αποδέχονται την διαφορετικότητα.

Το μήνυμα της μητέρας:

Έχω λάβει εκατοντάδες προσωπικά μηνύματα συμπαράστασης προς το παιδί μου κ´ εμάς τους γονείς. Σας ευχαριστώ πολύ. Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και όσους πρόσφεραν διευκολύνσεις ή και δώρα προς την Μαρία Ραφαέλα μας.

Με τις υποχρεώσεις μου δεν μπόρεσα να διαχειριστώ όλα τα μηνύματα αλλά θα τα απαντήσω το συντομότερο δυνατό.

Γ´αυτούς που ρωτάτε - όχι δεν πήραμε απολογία για λάθος χειρισμό από το σχολείο επειδή απλά έτσι σκέφτονται και πράττουν - δηλαδή και παράνομα σύμφωνα και με τον περί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης νόμο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Για πόσα να απολογηθεί η διευθύντρια;
Αυτό που έγινε ενάντια στο παιδί μας δεν είναι μια παράληψη αλλά ο συνήθης τρόπος αντιμετώπισης και η ματαίωση της... σ´ αυτή τη γιορτούλα ήταν το κερασάκι στη τούρτα...

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X