ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλαστό χρήμα στο «σκοτεινό διαδίκτυο» - Ποια η σύνδεση με την Κύπρο

Μαζικές επιχειρήσεις από την Europol

Δημήτρης Λουκά

Με ανακοίνωση της Europol, ενημερώνει για τις μαζικές επιχειρήσεις που έγιναν σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες για την πάταξη του φαινομένου της διακίνησης πλαστού χρήματος στο «σκοτεινό διαδίκτυο». Μεταξύ των χωρών όπου διεξήχθησαν οι έρευνες ήταν και η Κύπρος. 

Οι έρευνες άρχισαν μετά από την επιτυχή εξάρθρωση ενός κυκλώματος από τις Αρχές της Αυστρίας τον περασμένο Ιούνιο. Εκεί εντοπίστηκε ένα εργαστήρι όπου έφτιαχνε πλαστά χαρτονομίσματα των 10, των 20 και των 50 ευρώ.

Η Europol πραγματοποίησε σχεδόν πάνω από 300 έρευνες σε σπίτια και έκανε 235 συλλήψεις σε 13 διαφορετικές χώρες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η Europol κατάσχεσε 1.500 πλαστά χαρτονομίσματα, όπλα, ναρκωτικά και μαχαίρια. Στην επίσημη σελίδα της Europol αναφέρει ότι έγιναν έρευνες σε 180 σπίτια. Συγκεκριμένα στη Γαλλία έγιναν 28 έρευνες, στην Ιταλία και στην Αυστρία 20.

Διαβάστε επίσης Ποιοι ξεφορτώθηκαν τα εκρηκτικά TNT στην Λεμεσό - Θα «μιλήσει» το DNA;

Μεταξύ άλλων αναφέρει και τις υπόλοιπες χώρες που είναι η Κροατία, η Φιλανδία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι έρευνες στην Κύπρο 

Σε επικοινωνία μας με την αστυνομία, μας αναφέρθηκε ότι μετά από πληροφορία της Europol συνελήφθησαν δυο Κύπριοι ηλικίας 23 και 28 ετών.

Διαβάστε επίσης Βίντεο-ντοκουμέντο: Άγριος ξυλοδαρμός του 19χρονου στη φυλακή - «Δεν το έκανα εγώ» (vid)

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι Αυστριακές αρχές είχαν συλλάβει πρόσωπο στις 26/6/2018 για πλαστά χρήματα τα οποία πωλούσε στο «σκοτεινό διαδίκτυο». Τα παραχαραγμένα χρήματα αποστέλνονταν ταχυδρομικώς στους αγοραστές.

Η παραγγελία που «έκαψε» τους δυο νεαρούς 

Σύμφωνα με τις εξετάσεις, ο 23χρονος φέρεται να παράγγειλε από πρόσωπο που μένει στην Αυστρία, 25 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των €10 και 15 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των €50.

Το εν λόγω πακέτο, φέρεται να παραλήφθηκε στις 19 Ιουνίου, 2018 από το ταχυδρομείο Λάρνακας, από τον 28χρονο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία των πιο πάνω, εντοπίστηκαν 8 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των €50 και 9 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των €10.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X