ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου μεταβαίνει στην Ιταλία για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου

Θα επισκεφθεί εξειδικευμένα ιδρύματα που συμμετέχουν σε έργα για τον καρκίνο, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα EU4Health

24news team

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, θα βρίσκεται στην Ιταλία από τις 21 έως τις 22 Μαρτίου για να συζητήσει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου σε εθνικό επίπεδο. Θα επισκεφθεί παράλληλα εξειδικευμένα ιδρύματα που συμμετέχουν σε έργα για τον καρκίνο, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα EU4Health.

Στη Ρώμη, η Επίτροπος Κυριακίδου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Orazio Schillaci, Ιταλό Υπουργό Υγείας, για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου και τη φαρμακευτική μεταρρύθμιση. Στη συνέχεια, θα εκφωνήσει ομιλία στην εκδήλωση "Το δίκτυο Μονάδων Μαστού: ένα ολοκληρωμένο μοντέλο για την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση", που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας. Επιπλέον, μαζί με τον επιστημονικό σύμβουλο της Επιτροπής για τη στρατηγική κατά του καρκίνου Δρ Alberto Costa, η κα Κυριακίδου Επίτροπος θα επισκεφθεί την παιδιατρική πτέρυγα καρκίνου του Ερευνητικού Νοσοκομείου Παίδων Bambino Gesu' και θα συναντηθεί με τον πρόεδρό του Tiziano Onestias. Στο Μιλάνο, η Επίτροπος θα συμμετάσχει στο φιλανθρωπικό δείπνο WEmbrace Awards 2024 Charity Gala. Επιπλέον, θα επισκεφθεί το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (INT) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας (IEO). Και τα δύο ιδρύματα συμμετέχουν σε χρηματοδοτούμενα από το EU4Health έργα. Τέλος, η Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία στο 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού.

 

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση