ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η δήλωση Νίκαρου για Ακιντζί μετά την τελετή

«Επιτέλους, τι επιδιώκουν;»

Κινούμαι στις παραμέτρους που πρέπει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με το Κυπριακό εξερχόμενος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από την τελετή εγκατάστασής του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «δεν θα ήθελα σήμερα να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο. Κινούμαι στις παραμέτρους που πρέπει και με όσα διαμορφώνονται με βάση και με τα τελευταία γεγονότα και βέβαια τις αξιώσεις ή τις προτάξεις της τουρκοκυπριακής πλευράς», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν δεν θα επικοινωνήσει με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί απάντησε ότι «αυτό είναι έτερον εκάτερον». Ένα είναι, σημείωσε, «μια συνάντηση που δεν θα άπτεται ουσίας, και άλλο είναι μια συνάντηση που θα ανιχνεύει το έδαφος, επιτέλους τί είναι αυτό που επιδιώκουν με βάση και τα όσα δηλώνουν».

Συγχαρητήρια από τους Βουλευτές

Τα συγχαρητήρια των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Πρώτη Κυρία Αντρη Αναστασιάδου μετέβησαν με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα συγχαρητήρια των βουλευτών μετά την τελετή εγκατάστασής του, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Συνεργασία για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων

Χρειάζεται ενότητα και συλλογικότητα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τις απαράδεκτες προκλήσεις της Αγκυρας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε ομιλία στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής, κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε σε κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στην περιοχή , αναπτύσσοντας μια πρωτοφανή επιθετική ρητορική και πρακτική, σημειώνοντας ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να προστατέψουμε και να ισχυροποιήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Ανέφερε ότι πρέπει με σθένος και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε το δύσκολο αγώνα μας για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα τερματίζει την κατοχή, λύσης που θα εδράζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους Κυπρίους και θα διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας.

Ο κ. Συλλούρης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκ μέρους όλων των Βουλευτών, λέγοντας ότι η εκλογή αυτή για δεύτερη θητεία στο ύπατο αξίωμα αποτελεί αναγνώριση της μακράς και ευδόκιμης προσφοράς του στην πατρίδα και ταυτόχρονα κορύφωση του πλούσιου πολιτικού του βίου. Ευχήθηκε στον Πρόεδρο δύναμη και αντοχή για να μπορέσει να ανταποκριθεί επιτυχώς στις μεγάλες ευθύνες και στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, σε μια εποχή που η χώρα μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλαπλά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και προκλήσεις.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του κράτους μέσω τομών και μεταρρυθμίσεων λέγοντας ότι χρειάζονται από κοινού ενέργειες και συνέργειες. Διαβεβαίωσε ότι η νομοθετική εξουσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται αρμονικά με την εκτελεστική εξουσία δια του θεσμικού της ρόλου, που είναι η παραγωγή νομοθετικού έργου, η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και η ανάπτυξη κοινοβουλευτικής διπλωματίας με απόλυτη πάντα προσήλωση στην εκ του συντάγματος προνοούμενη θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών, που χαρακτηρίζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, προς όφελος των καλώς νοούμενων συμφερόντων του λαού και της πατρίδας μας.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X