ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αστυνομία έχει ειδική άδεια για το πλοιάριο που επαναπροώθησε μετανάστες στον Λίβανο

Η θέση της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία έχει ειδική άδεια για το πλοιάριο που χρησιμοποιήθηκε για την επιχείρηση επαναπροώθησης μεταναστών στον Λίβανο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση επέστρεψαν στην Κύπρο «σώοι και αβλαβείς» το πρωί της Δευτέρας.

Αρχικά, ο κ. Ανδρέου, απαντώντας σε δηλώσεις του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», εξήγησε ότι η Αστυνομία έχει κατ’ εξαίρεση ειδική άδεια εκδεδομένη από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για το συγκεκριμένο πλοιάριο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση επαναπροώθησης των διασωθέντων μεταναστών στον Λίβανο. Η άδεια ισχύει από την 1η Μαΐου 2023 έως και την 31η Οκτωβρίου 2023, πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας έκανε λόγο για «μια δύσκολη επιχείρηση». Επεσήμανε στο ΚΥΠΕ ότι «η ηγεσία της Αστυνομίας αναγνωρίζει τις δυσκολίες της συγκεκριμένης αποστολής, όπου οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν καθηκόντως να μεταβούν με αυτό το σκάφος σε άλλη χώρα υπό τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες».

«Εξ ανάγκης χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο σκάφος, αφού αυτό ήταν το αδειοδοτημένο. Ήταν μια πολιτική απόφαση, την οποία έπρεπε να υλοποιήσουμε ως Αστυνομία», είπε ο κ. Ανδρέου.

Ακόμη, σημείωσε ότι «το πλοιάριο μαζί με τους συναδέλφους και το πλήρωμα καθώς και η άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας που το συνόδευε επέστρεψαν σήμερα το πρωί στην Κύπρο σώοι και αβλαβείς».

«Την ηγεσία της Αστυνομίας απασχολεί πρώτα και κύρια η ασφάλεια των μελών μας και στη συνέχεια προχωρεί σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας. «Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας δεν είναι όλες εύκολες. Οι περισσότερες είναι δύσκολες. Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουμε κάποιους κινδύνους», υπέδειξε.

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία. Επέστρεψαν όλοι οι συνάδελφοί μας σώοι και αβλαβείς. Δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα, βάσει των οδηγιών που δόθηκαν», είπε καταληκτικά ο κ. Ανδρέου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση