ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η άγνωστη ιστορία του Δ/ντή της Πυροσβεστικής που καθηλώνει

Η ανάρτηση του κύριου Μάρκου Τράγκολα με πολλά μηνύματα

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής κύριος Μάρκος Τράγκολας θέλησε να καταδείξει τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι ομάδες πυρόσβεσης και διάσωσης ανά το παγκόσμιο. Δυσκολίες που πολλές φορές δεν έχουν μόνο αντίκτυπο στο σώμα αλλά και στην ψυχή των ανθρώπων που ασχολούνται με τέτοιες επιχειρήσεις.

Ο κύριος Τράγκολας μέσω της ανάρτησης του μας φανερώνει μια άγνωστη ιστορία για πολλούς, μια ιστορία που δείχνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο το πόσο δύσκολο είναι να επιχειρείς σε μια περιοχή που δέχτηκε μια θεομηνία, μια καταστροφική πυρκαγιά ή ένα ισχυρό σεισμό.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Πρέπει να ήταν αν θυμάμαι καλά το 2014.

Καταστρεπτικός σεισμός στην Χιλή με δεκάδες θύματα. Η Ολλανδία στέλλει ομάδα ερευνάς και διάσωσης για παροχή βοήθειας. Μετά από μια εβδομάδα κτύπα το προσωπικό μου τηλέφωνο. Στην άλλη γραμμή ένας Ολλανδός συνάδελφος αποσπασμένος στην πολιτική προστασία της Ολλανδίας.

Μου λέει , σε παρακαλώ μπορείς να κανείς κάποιες διευθετήσεις για την αποστολή μας που επιστρέφει μέσω Κύπρου στην Ολλανδία; Απόρησα και τον ρώτησα για το τι είδους διευθετήσεις. Άκου μου λέει. Υπάρχει απόφαση όλα τα μέλη πριν επιστρέψουν πίσω ,θα παραμείνουν στην Λεμεσό για 48 ώρες για ξεκούραση και ψυχολογική υποστήριξη.

Ωραία του λέω , τι είδους διευθετήσεις θέλετε. Μου απαντά . Παραλαβή από αεροδρόμιο Πάφου και μεταφορά με λεωφορείο στο ξενοδοχείο που έχουμε εμείς ήδη κλείσει δωμάτια. Στην αποστολή υπάρχουν και σκυλιά ερευνάς οπότε θα πρέπει να μεταφερθούν και αυτά με ειδικό όχημα.

Κανένα πρόβλημα του λέω. Σε παρακαλώ και για κάτι άλλο μου λέει. Στην αποστολή έχουμε και γιατρούς , στέλλουμε και ψυχολόγους , αλλά θέλω και ένα ιερέα προσθέτει. Τι να τον κάνετε τον ιερέα ρωτώ. Όσοι θέλουν να μιλήσουν μαζί του μου λέει ...είδαν πολλά τα ματιά τους .Έμεινα κόκκαλο.

Πήγα ο ίδιος και τους υποδέχτηκα στο αεροδρόμιο στην Πάφο . Πήραμε λεωφορείο το όποιο γέμισε από διασώστε εμφανώς, σωματικά και ψυχικά καταπονημένους και το όχημα μεταφοράς σκύλων της δικής μας ΕΜΑΚ και βάλαμε τα σκυλιά.
Τους πήραμε στο ξενοδοχείο και έφυγα. Κανόνισα ιερέα από την Μητρόπολη Λεμεσού με τον όποιο αρκετοί όπως έμαθα συζήτησαν μαζί του , είτε από μονοί είτε κατά ομάδες.

Τους είδαν γιατροί και ψυχολόγοι μίλησαν με τον ιερέα, τους πήραμε και σε αξιοθέατα. Σε 3 βράδια αναχωρούσαν για την χώρα τους από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Πήγα και τους αποχαιρέτησα. Εμφανώς ανανεωμένοι . Με ευχαρίστησαν για ότι έκαμα.

ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΑΤΕ. Ότι θα πρέπει να είμαστε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και το προσωπικό μας να το φροντίζουμε γιατί δεν είναι μηχανήματα αλλά ΨΥΧΕΣ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση