ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γυρίζουν τις πλάτες τους στις κάλπες (Vid)

Ποιος ο μεγαλύτερος φόβος υποψηφίων και κομμάτων

Ενάμιση μήνα πριν από την λήξη της διορίας για την εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, η Υπηρεσία Εκλογών δηλώνει ότι ο αριθμός των νέων εγγεγραμμένων είναι «κουτσουρεμένος».

Όπως ανέφερε στο TV One, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Δημήτρης Δημητρίου, γύρω στις 40 χιλιάδες ανέρχεται ο αριθμός των μή εγγεγραμμένων, στις ηλικίες 18-30 ετών. 

Γι' αυτό, ανέφερε, οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους, πρέπει να βρουν τους τρόπους για να πείσουν τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες, καθώς οι καταστάσεις το επιβάλλουν.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα»:

Πότε λήγει η διορία

Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών καλεί τους πολίτες της Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο το τελευταίο εξάμηνο και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο, να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση για εγγραφή.

Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 18η Δεκεμβρίου 2017.

Έντυπα αιτήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τα κατά τόπους γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.moi.gov.cy).

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση