ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι ύποπτοι για την φονική πυρκαγιά

Αντιμέτωποι με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον τριών προσώπων, ηλικίας 46, 32 και 29 ετών, τα οποία είχαν συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, ανθρωποκτονίας, διάρρηξης κτιρίου και εμπρησμού. 


Στήνεται το παζλ – Η ομολογία που έφερε την απόλυτη ανατροπή


Η υπόθεση διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 30ης Ιανουαρίου 2019, στη Λευκωσία, όταν γύρω στις 2.40 τα ξημερώματα σήμερα, ξέσπασε φωτιά σε υποστατικό στη Λευκωσία. Για κατάσβεση της φωτιάς, μετέβησαν στη σκηνή μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατά την διάρκεια της κατάσβεσης, εντόπισαν σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου του υποστατικού, μια γυναίκα νεκρή.

Πώς έδρασαν οι φερόμενοι ως δράστες - Το τεκμήριο που τους οδήγησε στα ίχνη του 33χρονου

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, υπαστυνόμο Γιώργο Γεωργιάδη του ΤΑΕ Λευκωσίας, από τις εξετάσεις που έγιναν σε κλειστά κυκλώματα της περιοχής διαπιστώθηκε ότι στις 2 και 35 μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησε στην οδό Γερμανού Πατρών στη Λευκωσία σε απόσταση 150m περίπου από την μια εκ των δύο εισόδων της καφετέριας στην οδό Ρηγαίνης.


Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του καφεστιατορίου


Στην μοτοσικλέτα επέβαιναν δύο άτομα. Ο οδηγός έφερε κράνος και ο συνεπιβάτης είχε καλυμμένο το κεφάλι και το πρόσωπό του με κουκούλα. Ακολούθως ο συνεπιβάτης κατευθύνθηκε πεζός προς την καφετέρια και ο οδηγός παρέμεινε στο σημείο και τον ανέμενε.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο κύριος Γεωργιάδης, λίγα μόλις λεπτά μετά και συγκεκριμένα στις 2:43, ο συνεπιβάτης επέστρεψε τρέχοντας προς την μοτοσικλέτα και έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα, προσθέτοντας ότι στο ίδιο κλειστό κύκλωμα καταγράφηκε στις 2 και 42 τα ξημερώματα η έντονη λάμψη που προκλήθηκε από την έκρηξη στην καφετέρια καθώς και ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας να βγαίνει τρέχοντας από την καφετέρια.


Συνελήφθη ο 32χρονος καταζητούμενος για τον εμπρησμό στην Λευκωσία


Οι Αρχές εξασφάλισαν δύο μαρτυρίες από πρόσωπα, τα οποία κατά τον δεδομένο χρόνο της έκρηξης βρίσκονταν σε υποστατικό έναντι της καφετέριας. Όπως ανέφεραν στους ανακριτές της υπόθεσης είδαν ένα νεαρό πρόσωπο ύψους 1.65 να φεύγει τρέχοντας από την οδό Ρηγαίνης προς την οδό Γερμανού Πατρών, ενώ ακολούθως άκουσαν θόρυβο μοτοσικλέτας να απομακρύνεται.

Οι μάρτυρες εντόπισαν στο σημείο όπου πέρασε ο 33χρονος ένα κινητό με αναμμένο το φαναράκι, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο. Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο κινητό ανήκει στον πρώτο κατηγορούμενο, δηλαδή τον 33χρονο Σύρο.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X