ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φρούριο» η πρωτεύουσα! Πάνοπλοι αστυνομικοί, ελικόπτερα και η ηλεκτρονική αψίδα (pics)

Υπομονή συνιστά η αστυνομία

Έντονη είναι η παρουσία των μέτρων ασφάλειας που έχουν ληφθεί με αφορμή την τριμερή Σύνοδο των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ. Από το αεροδρόμιο Λάρνακας έως και το Προεδρικό Μέγαρο η Αστυνομία έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό κλοιό για την άφιξη των ηγετών και τη μετάβασή τους στη Λευκωσία.

Για το σκοπό αυτό έχουν επιστρατευτεί τα ελικόπτερα της Αστυνομίας τα οποία θα επιτηρούν τους χώρους φύλαξης από αέρος ενώ και στο έδαφος μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη σε κομβικά σημεία της διαδρομής Λάρνακας - Προεδρικού.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί εντείνονται πέριξ και εντός του Προεδρικού Μεγάρου με δυο σημεία ελέγχου όσων έχουν άδεια εισόδου. Το πρώτο σημείο είναι στην κεντρική πύλη του Προεδρικού Μεγάρου και η δεύτερη εντός όπου οι επισκέπτες περνούν από ηλεκτρονική αψίδα. Λίγο πριν την έναρξη των αφίξεων ηγετών το Προεδρικό Μέγαρο θα κλείσει.

Εντός και πέριξ του Μεγάρου Αστυνομικοί με εξαρτήσεις και οπλισμό ανά χείρας πραγματοποιούν περιπολίες ενώ εντός του Μεγάρου βρίσκονται άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Επίσης η Αστυνομία έχει επιστρατεύσει τις δορυφορικές της μονάδες προκειμένου να έχει εικόνα από τα βασικά σημεία ελέγχου. Η μια βρίσκεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και η δεύτερη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρώτες δηλώσεις 

Η Τριμερής Συνεργασία είναι προς όφελος των Κυβερνήσεων των χωρών μας και των ίδιων των λαών μας, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου για την Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Στην κατ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών και μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος καλωσόρισε θερμά τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό λέγοντας "Καλωσορίσατε στο σπίτι σας``. Ανέφερε ότι οι τρεις χώρες σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στις μεταξύ τους σχέσεις εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό είναι προς όφελος όχι μόνο των Κυβερνήσεων αλλά και των λαών των χωρών.

Ο κ. Νετανιάχου είπε ότι νιώθει χαρά και που βρίσκεται και πάλι στην Κύπρο και ότι θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο τις διμερείς σχέσεις και την φιλία των χωρών και επίσης και για την Τριμερή Συνεργασία η οποία εξελίσσεται σε κάτι πολύ σημαντικό.

Απαντώντας στον Πρόεδρο για την αναφορά του ότι η Τριμερής είναι προς όφελος των λαών, ο κ. Νετανιάχου είπε ότι αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των Ισραηλινών που επισκέπτονται την Κύπρο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι αύριο 8 Μαΐου, 2018 λόγω της επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του Ισραηλινού πρωθυπουργού κ. Βενιαμίν Νετανιάχου και του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων τόσο στην επαρχία Λάρνακας όσο και στην επαρχία Λευκωσίας, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Παρακαλείται το κοινό όπως ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών και επιδείξει τη δέουσα υπομονή.

Πηγή: Καθημερινή 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση