ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φούρνος» οι τάξεις, φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί (Pic)

Μπήκαν με τα θερμόμετρα στις τάξεις

Με τα θερμόμετρα ανά χείρας προσήλθαν σήμερα, Τρίτη 12 Ιουνίου, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, θέλοντας να τεκμηριώσουν με επιχειρήματα το αίτημά τους για την εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στις εκπαιδευτικές αίθουσες.

Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «8:10 π.μ. μιας θεωρητικά "κανονικής" από άποψη θερμοκρασίας μέρας και η τάξη έχει ήδη 30 βαθμούς Κελσίου!!!», ενώ ανέρτησε και την πιο κάτω φωτογραφία:

Μάλιστα, σε μετέπειτα σχόλιό του, αναφέρθηκε στο επιχείρημα που προβάλλει το Υπουργείο Παιδείας, ότι τα παιδιά δεν γίνεται να παίζουν στην αυλή για μισή ώρα και μετά να εκτίθενται στο κρύο περιβάλλον που δημιουργεί το κλιματιστικό:

«Είναι εκπληκτικά ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ οι αρμόδιοι του ΥΠΠ να προβάλλουν ως αντεπιχείρημα ότι τα παιδιά θα βγαίνουν διάλειμμα στους 40 βαθμούς Κελσίου και μετά θα μπαίνουν στις κλιματιζόμενες αίθουσες!!!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ!

Τα παιδιά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ! Έπρεπε να υπάρχουν χώροι σκίασης κύριοι και αφήστε τα φτηνά επιχειρήματα! Εσείς όταν πηγαίνετε για επιθεώρηση εργοταξίου πχ (των Τεχνικών Υπηρεσιών) όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητο ή επιστρέφετε στο γραφείο δεν έχετε κλιματισμό?»

Απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Στις επικρίσεις και στα επιχειρήματα του κ. Φυλακτού, απάντησε, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Μαραγκός.

Εκ μέρους του Υπουργείου, ο κ. Μαραγκός εξέφρασε για άλλη μια φορά την διαφωνία του, λέγοντας πως ένα παιδί δεν μπορεί να ιδρώνει στην αυλή και στην συνέχεια να παγώνει στο περιβάλλον του κλιματιστικού. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι η αλλαγή του αέρα, που δεν θα επιτυγχάνεται, όταν λειτουργούν τα κλιματιστικά, αφού πόρτες και παράθυρα πρέπει να παραμένουν κλειστά. Αυτή την περίοδο, αντιπαρέβαλε, τα παράθυρα είναι ανοιχτά, οπότε επιτυγχάνεται η αλλαγή του αέρα, ενώ με την χρήση ανεμιστήρων, μειώνεται η αισθητή θερμοκρασία. Επίσης, ανέφερε, τις κρίσιμες ώρες της ημέρας, όταν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, τα σχολεία είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X