ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φουντώνουν τα σενάρια για διαδοχή του Αρχιεπισκόπου

Το πρόβλημα υγείας και η επόμενη μέρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» και του συνάδελφου Απόστολου Τομαρά φαίνεται ότι φουντώνουν τα σενάρια για διαδικασίες διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Τα προβλήματα υγείας του Αρχιεπισκόπου ήταν η αφορμή ώστε να αρχίσει η διαδοχολογία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στη σεναριολογία που είχε ξεσπάσει, εκτός των ονομάτων, ο Μακαριότατος εμφανίζεται να τον απασχολεί σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης και δρομολόγησης, από τον ίδιο των διαδικασιών διαδοχής του, αφενός για να αποφευχθεί το κλίμα σύγκρουσης και αφετέρου της ελεγχόμενης μετάβασης στη νέα κατάσταση πραγμάτων με την υποστήριξη συγκεκριμένου Ιεράρχη. Σκεπτικό που συνδέεται άμεσα με τις προσπάθειες της Ρωσικής Εκκλησίας να θέσει υπό την επιρροή της, την Εκκλησία της Κύπρου. Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν, τουλάχιστον, δυο Ιεράρχες να  μην τους αφήνει ασυγκίνητους η προοπτική διεκδίκησης του Αρχιεπισκοπικού θρόνου.


Λεμεσός: Αυτές είναι οι περιοχές χωρίς ρεύμα (Πίνακας)


Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα και γνωρίζουν τις σκέψεις του Προκαθήμενου αναφέρουν, ότι ο ίδιος θεωρεί πως είναι σε θέση να επηρεάσει, με καταλυτικό τρόπο, τις εξελίξεις στην κορυφή της Ιεραρχίας με τρόπο τέτοιο ώστε η Εκκλησία της Κύπρου να μην απολέσει την αυτονομία και την ταυτότητά της, παραμένοντας μακριά από ζώνες επιρροής. Σε μια τέτοια περίπτωση οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, λόγω της σχέσης του με τον Αρχιεπίσκοπο, είναι ο Ιεράρχης που μπορεί να συνεχίσει το έργο του Μακαριότατου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X