ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φορτωμένος χαλούμια και αναρή πέρασε στις ελεύθερες περιοχές

Τον άρπαξε το Τελωνείο

Το Τμήμα Τελωνείων ανακοίνωσε ότι εντόπισε και κατάσχεσε 55 κιλά χαλούμια και 9 κιλά αναρή που προέρχονταν από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησε Τελωνειακός Λειτουργός στο Οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, εντόπισε στην κατοχή προσώπου τουρκοκυπριακής υπηκοότητας, το οποίο εισερχόταν με το όχημα του από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, 55 κιλά χαλούμια και 9 κιλά αναρή.

Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε το πιο πάνω πρόσωπο.

Μετά από αίτημα του εμπλεκόμενου, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων, με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €500. Το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €300. Με την εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παραδόθηκαν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίου κρέατος από την ε/κ πλευρά στα κατεχόμενα

 

Περισσότεροι από 6,5 τόνοι κρέατος, η μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι σήμερα, με σφραγίδα από την Πολωνία και την Δανία που προέρχονταν από τον «νότο» κατασχέθηκαν σε φορτηγό που σταμάτησε η «αστυνομία» Αμμοχώστου σε κυκλικό κόμβο στην Αχερίτου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η ποσότητα αυτή υπολογίζεται ότι στην αγορά αξίζει 660.000 ΤΛ (132.000 ευρώ). Επιπλέον, το κόστος «τελωνείου» υπολογίζεται σε 495.000 ΤΛ (99.000 ευρώ). Έτσι το «δικαστήριο» επεδίκασε το ποσό του 1.295.485 ΤΛ (259.000 ευρώ) στον οδηγό του φορτηγού, Αϊσίν Εσκιμουχτάρογλου που μετέφερε παράνομα τους 6,5 τόνους, ενώ αναζητείται από την «αστυνομία» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό. Ο οδηγός του φορτηγού τέθηκε υπό διήμερη κράτηση.

Η επιχείρηση του «τμήματος αντιμετώπισης εγκλημάτων» της «αστυνομικής διεύθυνσης» Αμμοχώστου έγινε χθες το πρωί κατόπιν πληροφορίας που είχαν λάβει, σημειώνεται στον τ/κ Τύπο. Το φορτηγό είχε μεταφέρει τους τόνους κρεάτων από παράνομη οδό από τον «νότο», όπως αναφέρεται, ενώ δεν έγινε γνωστός ο προορισμός. Πρόκειται για βοδινό κρέας σε πακέτα ή μπριζόλες.

Ο τ/κ Τύπος επισημαίνει ότι είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος που έχει κατασχεθεί και το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα για λαθρεμπόριο.

Να σημειωθεί ότι το λαθρεμπόριο κρέατος από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές είναι συχνό φαινόμενο και απασχολεί τον τ/κ Τύπο συχνά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση