ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόρεσε σωσίβιο στο άγαλμα του Σολωμού (Pics)

Την ώρα που τα Tornado έφευγαν για να βομβαρδίσουν την Συρία

Ένα μοναδικό τρόπο επέλεξε ο νεαρός καλλιτέχνης, Χρίστος Κακουλλή (CRS), για να διαμαρτυρηθεί για τους βομβαρδισμούς στην Συρία, τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Απριλίου.

Ο καλλιτέχνης παρενέβη εικαστικά στο μνημείο του Διονυσίου Σολωμού, στο κέντρο της Λευκωσίας, φορώντας του ένα πορτοκαλί σωσίβιο, ακριβώς την ώρα, που τα βρετανικά Tornado αναχωρούσαν από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, για την Συρία.

Βάσει του σημειώματός του, ο Χρίστος Κακουλλή, παραλλήλισε την επιδρομή στην Συρία με το έργο του ποιητή «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» και εξηγεί:

«Μέσα από το μνημειώδες έργο του Διονύσιου Σολωμού, «Η Γυναίκα της Ζάκυθος», αποκαλύπτονται δύο όψεις: Η προσφυγιά και η φτώχεια υποστηρίζονται από τους φτωχούς που μοιράζονται τα ξεροκόμματα του ψωμιού με τους δυστυχισμένους και από την άλλη οι προνομιούχοι πλούσιοι προσκυνητές του οποιουδήποτε καθεστώτος προσπαθούν να βυθίσουν περισσότερο τους απελπισμένους στο βόθρο της δυστυχίας τους, απλά και μόνο για να μην χάσουν οποιαδήποτε προνόμια που απέκτησαν από τους προσκυνημένους για αυτούς αλλά κατακτητές για τους φτωχούς και αδικημένους.

Ο πόλεμος και η βία ουδέποτε επίλυσαν προβλήματα, αντιθέτως, η βία γεννά βία. Η δυστυχία και ο θάνατος που επιφέρει ο πόλεμος σε αθώους ανθρώπους εκτός του ότι είναι καταδικαστέος σαν πράξη με τις απώλειες που προκαλεί, ένας θεός ξέρει πόσα φωτισμένα μυαλά μπορεί να παρασύρει, τα οποία σε καιρό ειρήνης θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα, καθώς και στον πολιτισμό γενικότερα, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους τομείς.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X