ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Μιχαήλ: Ελεύθερος ο ανήλικος με περιοριστικούς όρους

Ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 18/4 τα τρία αδέρφια

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου, παραπέμφθηκαν τα τρία αδέλφια 28,19 και 16 ετών, σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ, που εντοπίστηκε, στις 14 Ιανουαρίου, νεκρός στο αυτοκίνητο του, σε χωράφι στα Πολεμίδια.

Σήμερα έληξε το τρίτο διάταγμα κράτησης των τριών αδελφών, από τους οποίους μόνο ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο 28χρονος και ο 19χρονος οδηγήθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την έναρξη της δίκης τους.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος με την μητέρα του να υπογράφει εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ από έναν ή δυο αξιόχρεους εγγυητές, ενώ παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list της Αστυνομίας. Επιπρόσθετα, θα παρουσιάζεται δυο φορές την ημέρα σε αστυνομικό σταθμό, ενώ το δικαστήριο εξέδωσε και διάταγμα κατ` οίκον περιορισμού του, από τις 20:00 μέχρι τις 8:00.

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος και ο 19χρονος φέρεται να παραδέχονται τη διάπραξη του εγκλήματος, με τον 28χρονο να παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη, ενώ ο 16χρονος, αν και τοποθετεί τον εαυτό του τη σκηνή, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το φονικό όπλο, κυνηγετικό τύπου ΔΟΚΟ, δεν έχει εντοπιστεί παρά τις έρευνες που έγιναν στην θαλάσσια περιοχή του παλιού λιμανιού Λεμεσού, όπου σύμφωνα με τον 28χρονο το πέταξε μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Δεν έχει επίσης εντοπιστεί ούτε το κινητό τηλέφωνο του 44χρονου, που επίσης σύμφωνα με τους υπόπτους, το πέταξαν σε ανοικτό χώρο κοντά στη σκηνή.

Οι ανακριτές θεωρούν ότι η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί, αφού οι ύποπτοι παραδέχονται εμπλοκή, αναφέροντας πως κίνητρο ήταν η ληστεία του θύματος.

Το ιστορικό της δολοφονίας

Η πρώτη δολοφονία του 2019 είχε ως θύμα τον Χρίστο Μιχαήλ. Ο 44χρονος εντοπίστηκε τη Δευτέρα 14/1 μέσα στο αυτοκίνητό του στη θέση του οδηγού, σε χωράφι στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών.

Το θύμα πριν να μεταβεί στην περιοχή του εγκλήματος, βρισκόταν σε καφενείο όπου και δέχθηκε τηλεφώνημα με τους παρευρισκόμενους να τον ακούνε να λέει «έρχομαι σε λίγο».

Η νεκροτομή επί της σορού του θύματος κατέδειξε ότι υπέστη ρήξη ζωτικών οργάνων, συνεπεία πυροβολισμών από κυνηγετικό όπλο.

Στις 16/01 η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών προσώπων. Πρόκειται για τρία αδέρφια ηλικίας 28, 19 και 16 χρόνων, από την επαρχία Λεμεσού.

Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας ληστείας, απόπειρας ληστείας, κλοπής κινητού τηλεφώνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση