ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιβεβαίωση Αστυνομίας: Αυτοί σκότωσαν τον Καλογερόπουλο

Τι αναφέρει ο υπεύθυνος Τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, σχετικά με τη φωτογραφία των αναζητούμενων προσώπων που δημοσίευσε η Αστυνομία

24news team

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τα δύο άγρια φονικά που οδήγησαν στον θάνατο τους Θανάση Καλογερόπουλου και Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι). Στην πρώτη περίπτωση, που αφορά τη δολοφονία του Καλογερόπουλου στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας στη Λεμεσό, φαίνεται πως το ισχυρό «όπλο» της Αστυνομίας είναι τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που φωτογραφίζουν τους δράστες κοντά στην περιοχή (Γερμασόγεια) που εντοπίστηκε να καίγεται το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Το βράδυ της Τετάρτης (01/11), η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην οποία απεικονίζονται δύο πρόσωπα να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα κοντά στην περιοχή που εντοπίστηκε να καίγεται το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγω για πρόσωπα τα οποία φέρεται να σχετίζονται με τη δολοφονία, χωρίς να μπορεί να λεχθεί με σιγουριά αν πρόκειται για τους ίδιους τους εκτελεστές του Καλογερόπουλου. Με κάθε επισημότητα πλέον, η φωτογραφία αφορά τα πρόσωπα που εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου κατά του 55χρονου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου το μεσημέρι της Πέμπτης (02/11), γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για αυτούς που γάζωσαν τον Καλογερόπουλο. Ερωτηθείς ο κ. Κυριάκου αν πρόκειται για τους δύο δράστες του φονικού, ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά, «Ναι, αυτό μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητας». 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κυριάκου τόνισε πως συλλέγεται περαιτέρω υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή σε μία προσπάθεια που γίνεται για να εξακριβωθεί η ακριβής πορεία που ακολούθησαν οι δράστες με τη μοτοσικλέτα.

Τον γάζωσαν πρωί - πρωί

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος δράσης των δύο κουκουλοφόρων που σκότωσαν τον Καλογερόπουλου σε πολυσύχναστο σημείο, το οποίο χρησιμοποιούν πολίτες, είτε για κολύμπι, είτε για τον καθημερινό τους περίπατο.

Το δολοφονικό σχέδιο εφαρμόστηκε και εκτελέστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (30/10) και συγκεκριμένα γύρω στις 08:30 στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, όταν ο Καλογερόπουλος προσπαθούσε να σταθμεύσει το όχημά του σε χώρο έξω από γνωστό καφεστιατόριο.

Οι δύο δράστες προσέγγισαν το σημείο, έκλεισαν την είσοδο με το όχημα που χρησιμοποιήσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του 55χρονου. Ο Καλογερόπουλος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Γνώριζαν τις κινήσεις του

Για ένα πολύ μελετημένο και καλοστημένο σχέδιο έκανε λόγο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού αφού όπως έγινε γνωστό, το θύμα, σύχναζε στην συγκεκριμένη περιοχή για περπάτημα και κολύμπι κάτι που φαίνεται πως οι δράστες γνώριζαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση