ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Καλογερόπουλου - Εντείνονται οι έρευνες για εντοπισμό της μοτοσικλέτας

Υπό κράτηση για ακόμη δύο μέρες ο 41χρονος και ο 44χρονος

24news team

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης (21/11) οι δύο πρώτοι συλληφθέντες, ηλικίας 41 και 44 ετών, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε στις 30/10 στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας στη Λεμεσό. Οι δύο ύποπτοι συνοδεύονταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο βρίσκονταν για ακόμη μια φορά φίλοι και συγγενείς του Καλογερόπουλου οι οποίοι φώναξαν κατά των δύο. Το δικαστήριο αποφάσισε όπως παραμείνουν υπό κράτηση για ακόμη δύο μέρες.

Όπως αναφέρθηκε εντός της αίθουσας, οι Αρχές αναζητούν ένα σημαντικό τεκμήριο για την υπόθεση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες μετά και τον εμπρησμό του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία. Ο φάκελος αναμένεται να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία, όπου θα μελετηθεί με σκοπό να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου τα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία. Υπενθυμίζεται πως για τη δολοφονία Καλογερόπουλου τελούν υπό κράτηση άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 21 και 22 ετών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 41χρονος είναι ο ένας εκ των δύο εκτελεστών και ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ενώ ο 44χρονος φιλοξενούσε στην οικία του στη Σκαρίνου τον 41χρονο. Όσον αφορά το ρόλο που είχαν τα άλλα δύο πρόσωπα στη δολοφονία, ο 21χρονος ήταν ο συνοδηγός του 41χρονου στη μοτοσικλέτα και δεύτερος φερόμενος εκτελεστής του Καλογερόπουλου, ενώ ο 22χρονος βοήθησε στην οργάνωση του σχεδίου δολοφονίας και στη μεταφορά των δολοφόνων του Θανάση Καλογερόπουλου πριν και μετά το φόνο. Σημαντικό κομμάτι στις έρευνες ήταν και ο εντοπισμός του DNA του 41χρονου σε έναν από τους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή της δολοφονίας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η άγρια δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/10) και συγκεκριμένα γύρω στις 08:30 στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, ενός πολυσύχναστου δρόμου έξω από γνωστό καφεστιατόριο. Οι δύο δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του θύματος, αφού ο ίδιος συνήθιζε να πηγαίνει στο σημείο για κολύμπι, προσέγγισαν το σημείο, έκλεισαν την είσοδο με το όχημα που χρησιμοποιήσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο Καλογερόπουλος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση