ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνοι, ληστείες, καλάσνικοφ, εμπρησμοί και ανασφάλεια στο κόκκινο

Το έγκλημα άλλαξε μορφή!

Δημήτρης Λουκά

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό τα συγκλονιστικά γεγονότα που γίνονται στο νησί μας. Η διπλή δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου ήταν το πρώτο από μια σειρά γεγονότων που σόκαρε το παγκύπριο. Στην συνέχεια ήρθε ο φόνος της ηλικιωμένης εκπαιδευτικού στην Αγλαντζιά και τέλος η γκανγκστερική επίθεση κατά των αστυνομικών.

Σοκ ανά το παγκύπριο προκάλεσε η διπλή στυγερή δολοφονία
Ξημερώματα Πέμπτης, 19/4 το ζεύγος Χατζηγεωργίου δολοφονείται άγρια και οι Αρχές αρχίζουν εντατικά τις έρευνες. Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν για τις συνθήκες της δολοφονίας του άτυχου ζεύγους. 

Στις 25/4 η αστυνομία συλλαμβάνει τον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή και μετά από ολονύκτια ανάκριση, οδηγείται στο δικαστήριο και δηλώνει ότι ξέρει πολλά και εν τέλει παραδέχεται ότι είναι εκείνος που μαχαίρωσε άγρια το ζεύγος.

Η Αστυνομία πέρασε επίσης χειροπέδες στη 22χρονη, σύντροφο του Τζιωνή, στο 23χρονο ετεροθαλή αδερφό του 33χρονου και σε 22χρονο, ο όποιος είπε στους ανακριτές πως ήταν το 2o πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι, στην οδό Ζαλόγγου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί στο δικαστήριο από τους υπόπτους, στόχος ήταν να μπουν στο σπίτι και να πάρουν το χρηματοκιβώτιο και τελικά η ληστεία κατέληξε σε στυγερή δολοφονία.

Φονικό στην Αγλαντζιά 

Εκεί που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην άγρια δολοφονία στην οδό Ζαλλόγου, τη Δευτέρα, 23/4 η κοινή γνώμη ταρακουνείται από το νέο φονικό στην περιοχή Αγλαντζιάς.

Θύμα αυτή την φορά η 76χρονη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Ανδριανή Βανέζη. Η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, φιμωμένη και δεμένη στο κρεβάτι της.

Μετά από εντατικές έρευνες, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη δυο υπόπτων, ενός 29χρονου και μιας 34χρονης. 

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως από την οικία της ηλικιωμένης κλάπηκε το ποσό των 500 ευρώ και ένας φορητός υπολογιστής. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο ο 29χρονος και η 34χρονη αγόρασαν και έκαναν χρήση κοκαΐνης, αξίας 300 ευρώ.

Παρανάλωμα του πυρός καφετέριες στην πρωτεύουσα

Οι φωτιές σε καφετέριες ξέσπασαν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα την Τρίτη στις 17/4 ξέσπασε πυρκαγιά σε ζαχαροπλαστείο – καφετέρια στο Στρόβολο, στην Λεωφόρο Σταυρού με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει για την κατάσβεση της φωτιάς και τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για κακόβουλη ενέργεια.

Παρανάλωμα του πυρός, άλλη μια καφετέρια, στον Στρόβολο, στην Σταυρού και πάλι, ξημερώματα της 1ης Μαΐου και από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, φαίνεται ότι επίσης τέθηκε κακόβουλα.

Άλλη μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε γνωστό εστιατόριο/μπαράκι, στην οδό Μπουμπουλίνας, στην Λευκωσία τα ξημερώματα της 5η Μαΐου. Η τέταρτη κατά σειρά πυρκαγιά σημειώθηκε σε καφετέρια στην Κοκκινοτριμιθιά στις 7 Μαΐου με αποτέλεσμα αυτή να καταστραφεί ολοσχερώς.

Γκανγκστερική επίθεση εναντίον αστυνομικών

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικών σημειώθηκε το Σάββατο 5/5 όταν μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν για έλεγχο ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν τρία άγνωστα πρόσωπα που θεωρήθηκαν ύποπτα.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών, ρίχθηκαν πυροβολισμοί εναντίον τους, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ισραήλ για εξειδικευμένη περίθαλψη.

Για την δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών αρχικά συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο άντρες ηλικίας 31 ετών και 35 ετών και μια γυναίκα 33 ετών.

Ο Νο. 1 καταζητούμενος, Ηλίας Μούζος, μετά από πολλές ανακοινώσεις της Αστυνομίας και περιπολίες, συνελήφθη την Τρίτη 8/5. Ο Μούζος εντοπίστηκε στην κοινότητα Λάνειας από περιπολικό της ΥΚΑΝ όπου και ακολούθησε επεισοδιακή καταδίωξη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στο χωριό Καπηλειό.

Στο κόκκινο η ανασφάλεια

Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το ένα έγκλημα διαδέχεται το άλλο. Ληστείες που καταλήγουν σε φόνους, γκανγκστερική επίθεση εναντίον αστυνομικών και εμπρησμοί καφετεριών, αποτελούν μόνο κάποια από τα γεγονότα που δείχνουν ότι η παρανομία και η παραβατικότητα βρίσκεται στο ζενίθ της. Στις πλείστες περιπτώσεις κοινός παρονομαστής και κύριος «ένοχος» είναι τα ναρκωτικά. Οι πολίτες έχουν αρχίσει να νιώθουν έντονα την ανασφάλεια και τον φόβο. Στην πλειοψηφία της, η κοινή γνώμη διερωτάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κατάσταση. Οι αρμόδιοι καλούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να καταπολεμήσουν δραστικά τα εγκληματικά στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση