ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Στροβόλου: Το κούρεμα του Τζιωνή και η πιεστική αντεξέταση

Πολύωρη ήταν η σημερινή διαδικασία

Δημήτρης Λουκά

Συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας 3/12, η εξέταση της πολύκροτης υπόθεσης για το φονικό στο Στρόβολο που συντάραξε την κυπριακή κοινωνία τον περασμένο Απρίλιο.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν εκ νέου οι τέσσερεις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Σάρας Σιαμς, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Κατά τη σημερινή πολύωρη διαδικασία, ο λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας,. Σάββας Σιαμούτης, αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή, Αντρέα Αναστασίου.

Η διαδικασία της αντεξέτασης στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στο κατά πόσο ο νούμερο ένα κατηγορούμενος, Λοΐζος Τζιωνής, υπέγραφε τις καταθέσεις που έδινε στους ανακριτές της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή επανέλαβε σε αρκετά σημεία ότι ο πελάτης του δεν ενημερώθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης εγκαίρως για τα δικαιώματα του. Από την πλευρά του ο μάρτυρας κατηγορίας, Σάββας Σιαμούτης, αντίκρουσε τις αναφορές του κύριου Αναστασίου, λέγοντας, ότι είναι έμπειρος ανακριτής και στον Τζιωνή εξηγήθηκαν αναλυτικά τα πάντα. Σε αρκετά σημεία της διαδικασίας υπήρξαν έντονοι διάλογοι, μεταξύ των δυο, με τον κύριο Σιαμούτη να ξεκαθαρίζει ότι ορκίστηκε για να πει την αλήθεια.

Διαβάστε επίσης Κύπρος: 13ος μισθός - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο Λοχίας Σιαμούτης, κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την στενή του σχέση που είχε με τον Τζιωνή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «Ήμουν ο άνθρωπος που ένιωθε την ανάσα του».

Σε ένα άλλο σημείο, ο μάρτυρας κατηγορίας ανάφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όταν οι ανακριτές είδαν το περιεχόμενο της κατάθεσης του Τζιωνή, έλεγαν μεταξύ τους «Ο Τζιωνής εν μαλωμένος με την αλήθεια».

Ο κύριος Αναστασίου αναφέρθηκε στις χειρόγραφες σημειώσεις του Λοΐζου Τζιωνή, τις οποίες παρέδωσε στους ανακριτές και ο λοχίας Σιαμούτης απάντησε ότι σε αυτές έγραφε το πρώτο σενάριο, που ενέπλεκε τα δυο αδέρφια Χαραλάμπους προσθέτοντας «ζητούσε την προστασία της αστυνομίας γιατί ήθελε να πει κάποια πράγματα για τον φόνο, ενώ προστασία ζήτησε και για την Σάρα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα κατηγορίας, στην ανάκριση ο Τζιωνής τους είπε πως δεν ήταν εύκολο να δώσει τον αδερφό του, Λευτέρη και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι κουρεύτηκε για να του μοιάσει και να συλλάβουν αυτό αντί τον αδερφό του.

Σε ερώτηση του Αντρέα Αναστασίου αν όντως ο Τζιωνής κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ήταν με ένα σνακ, ένα καφέ και ένα τσιγάρο, ο κύριος Σιαμούτης ήταν κατηγορηματικός απαντώντας χαρακτηριστικά «Δεν το δέχομαι αυτό, είναι υπερβολή, ότι ζητούσε ο Τζιωνής το είχε».

Οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις του δικηγόρου Τζιωνή, προς τον μάρτυρα κατηγορίας προκάλεσαν την δυσφορία εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων ενώ συχνές ήταν και οι ενστάσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνας Ευθυβούλου.

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 14:10 το μεσημέρι της Δευτέρας 3/12 και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη στις 11:00 το πρωί. Στην αυριανή δικαστική διαδικασία θα βρίσκεται δημοσιογράφος του 24NEWS που θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X