ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχηγός Αστυνομίας: Πρωτοφανές έγκλημα για τα κυπριακά δεδομένα

Οι δηλώσεις του από την σκηνή του άγριου φονικού

Στο σπίτι του ζεύγους που βρήκε φρικτό θάνατο από το μένος αγνώστων, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Φονικό στον Στρόβολο: Διαμόρφωσε πρώτη εικόνα η Αστυνομία

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της στυγερής δολοφονίας, ο κ. Χρυσοστόμου θέλησε να παραστεί και ο ίδιος.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα στυγερό έγκλημα, μια πολύ δύσκολη υπόθεση και είναι γι΄αυτό τον λόγο που έχουμε μεριμνήσει να έχουμε στη διάθεση μας όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη, τόσο σε επιστημονικό όσο και ανακριτικό επίπεδο».

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την πλήρη εξιχνίαση αυτή της πράγματι πολύ δύσκολης και πραγματικά πρωτοφανούς για τα δεδομένα της Κύπρου υπόθεσης», πρόσθεσε, τέλος, ο Αρχηγός.

Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα μεταθανάτια εξέταση στο ζεύγος

Ερωτώμενος για το πού βρίσκονται μέχρι στιγμής οι έρευνες και πότε θα ληφθεί η κατάθεση από τον 15χρονο, ο Αρχηγός απάντησε, «σε αυτό το στάδιο είμαστε στο σημείο όπου όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται και έτσι πρέπει να είναι, γιατί πραγματικά είναι μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση».

«Όλα αυτά θα αποφασιστούν αφού ολοκληρωθεί όλο το έργο που πρέπει να γίνει προηγουμένως, για να έχουμε όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα, για να φέρουμε τόσο στα επιστημονικά στοιχεία, όσο και όλα τα άλλα τα οποία πρέπει να έχουμε στη διάθεση μας. Στη συνέχεια κατόπιν συνεννόησης και με την καθοδήγηση της νομικής υπηρεσίας, του Γενικού Εισαγγελέα, θα προχωρήσουμε στη διερεύνηση της υπόθεσης».

Όσο αφορά την έλευση της κα. Σπηλιοπούλου, εξ Ελλάδος και την επανεξέταση των σορών ανάφερε, «είναι τέτοιας μορφής η υπόθεση που αποφασίσαμε ότι πρέπει να έχουμε όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη γιατί θα μας βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» .

Κλίνοντας τόνισε πως «δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες του ανακριτικού έργου».

Εξάλλου, σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων σε διάφορα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την σκηνή.

Οι νέες έρευνες που έγιναν, τόσο εντός του σπιτιού, αλλά και στην γύρω περιοχή, με ανιχνευτές μετάλλων και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, δεν απέδωσαν καρπούς.

*Πληροφορίες από kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση