ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό στις Κεντρικές: Στο ακουστικό για την ποινή τους οι δύο κατάδικοι

Πότε ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος

24news team

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οδηγήθηκαν οι δύο κατάδικοι σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Tansu Cidan στις Κεντρικές Φυλακές που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου.

Η σημερινή διαδικασία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων, αναβλήθηκε και η υπόθεση ορίστηκε για γεγονότα και ποινή στις 16/2/2023 η ώρα 11:00 το πρωί.

Ο λόγος αναβολής, ήταν ότι ο δικηγόρος του ενός κατηγορούμενου αιτήθηκε νέα ημερομηνία, αφού εναντίον του πελάτη του, εκκρεμούν ακόμη τέσσερις ποινικές υποθέσεις στο δικαστήριο της Λεμεσού, ζητώντας χρόνο για να εκδικαστούν οι εν λόγω υποθέσεις.

Σημείωσε επίσης ότι εκκρεμεί και το αίτημα που στάλθηκε στη Γενική Εισαγγελέα έτσι ώστε ο κατηγορούμενος να μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Η κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης με το τριμελές Κακουργιοδικείο να διατάσσει την πιο πάνω ημερομηνία για συνέχεια της διαδικασίας.

Θυμίζουμε πως οι δύο κατάδικοι παραδέχθηκαν δύο κατηγορίες, αυτής της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και τη χρήση μεθαμφεταμίνης ενώ απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Απαντά στις κατηγορίες ο βασικός ύποπτος

Όσον αφορά τον βασικό ύποπτο, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του φόνου εκ προ μελέτης, αυτός στην προηγούμενη διαδικασία, ζήτησε χρόνο ούτως ώστε να του μεταφραστεί το μαρτυρικό υλικό αλλά και οι καταθέσεις. Ο ύποπτος θα απαντήσει στις κατηγορίες που τον βαραίνουν στις 30 Ιανουαρίου.

Για την ίδια υπόθεση, είχαν συλληφθεί και τρεις δεσμοφύλακες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Σημειώνεται πως οι τρεις δεν παραδέχθηκαν τίποτα από όσα τους καταλογίζονται και η υπόθεση είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου Να σημειωθεί ότι οι δύο εκ των τριών δεσμοφυλάκων αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας ενώ ο τρίτος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Το χρονικό του έγκληματος

Ο 41χρονος Τουρκοκύπριος, Tansu Cidan, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, την Πέμπτη (27/10).

Αμέσως ειδοποιήθηκαν μέλη του προσωπικού μαζί με νοσηλευτές όπου έσπευσαν στο μέρος παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ωστόσο παρά τις προσπάθειες, δεν είχε ανανήψει.

Η νεκροτομή που έγινε επί της σορού του 41χρονου, από τους Ιατροδικαστές Α. Παπέττα και Ο. Ορθοδόξου, έδειξε πως ο θάνατός του προήλθε από κακώσεις σώματος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση