ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Πάφου: Τα κλειστά κυκλώματα και ο 32χρονος τραυματίας θα δώσουν τις απαντήσεις

Τι εντοπίστηκε στην σκηνή του τροχαίου

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το όχημα του φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πάφο, είχε οδηγηθεί από τον 35χρονο βασικό ύποπτο στην θάλασσα.

Σε δηλώσεις του στο 24News, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε ότι διερευνάται και το αδίκημα της προσπάθειας απόκρυψης ή καταστροφής τεκμηρίων.

Διαβάστε, περισσότερα: Πολλά ερωτηματικά «στοιχειώνουν» το φονικό της Πάφου

Μάλιστα, πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου, στην σκηνή του τροχαίου εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού, τα οποία θα υποβληθούν σε επιστημονικές εξετάσεις, για να πιστοποιηθεί το γεγονός ότι προέρχονται από το φονικό όχημα.

Τέλος, είπε, θα διερευνηθεί εάν στο όχημα υπάρχουν ίχνη αίματος, προερχόμενα από τα θύματα.

Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι το αυτοκίνητο μπήκε στην θάλασσα, ωστόσο υπάρχει ήδη ισχυρότατη μαρτυρία, κυρίως, εναντίον του 35χρονου, για την διάπραξη του φόνου. 

Σήμερα αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον 32χρονο τραυματία του επεισοδίου ο οποίος χτες δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση λόγω της κατάστασης της υγείας .

Επιπρόσθετα είπε ο κ. Ιωάννου θα ληφθούν καταθέσεις για συμπλήρωση του φακέλου ενώ θα γίνει εξέταση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της μπυραρίας όπως επίσης και κλειστών κυκλωμάτων που τυχόν υπάρχουν κατά την διαδρομή από την μπυραρία στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας. 

Όλα τα στοιχεία που θα συλλεγούν από τις έρευνες, θα συμπεριληφθούν στον φάκελο της υπόθεσης.

Διαβάστε, επίσης: Πάφος: Υπό κράτηση οι ύποπτοι για τον φόνο του Βρετανού

Τα γεγονότα

Η Αστυνομία ενημερώθηκε αρχικά για τροχαίο ατύχημα στον κύριο δρόμο Πέγειας – Αγίου Γεωργίου περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα .

Ακολούθως η Αστυνομία μετέβη στο μέρος και διαπίστωσε πως δύο άτομα βρίσκονταν πεσμένα στο έδαφος.

Τα δύο πρόσωπα διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του ενός ενώ ο δεύτερος ηλικίας 32 ετών νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πάφου εκτός κινδύνου.

Συγκεκριμένα ο 32χρονος έχει εγκαύματα τριβής στα χέρια και στα πόδια από την βίαιη πτώση του στο έδαφος.Ενώ του έχει γίνει και συρραφή τραύματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, μεταξύ ενός προσώπου που συνοδεύονταν από γυναίκα και των δύο Βρετανών που κατάγονται από την Αγγλία εκ των οποίων ο ένας χτυπήθηκε θανάσιμα με όχημα, προηγουμένως προκλήθηκε καυγάς σε μπυραρία στον Κόλπο των Κοραλίων.

Από μαρτυρία που προέκυψε και κατέχει η Αστυνομία διαφάνηκε πως οι δύο Βρετανοί προσπάθησαν να υπερασπιστούν γυναίκα που συνοδεύονταν από τον φερόμενο δράστη όταν το ζευγάρι είχε τσακωθεί και η γυναίκα δέχτηκε χτυπήματα απ’ αυτόν.

Μετά από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι ζευγάρι μετά το επεισόδιο μετέβη με το όχημα τους στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και μετά μπήκε στη θάλασσα . Η κοπέλα μάλιστα φώναζε και ζητούσε βοήθεια με αποτέλεσμα να προστρέξουν παριστάμενα άτομα τα οποία την βοήθησαν να βγει από το νερό. Ο δε οδηγός του οχήματος εξήλθε του νερού μόνος του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X