ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή στο φονικό Πάφου: Ελεύθερη και μάρτυρας κατηγορίας η 23χρονη

Σκόπιμα την «πέταξε» στην θάλασσα

Ελεύθερη αφέθηκε η 23χρονη η οποία τελούσε υπό κράτηση σε σχέση με τον φόνο εκ προμελέτης με θύμα 39χρονο αλλοδαπό στις 24 Ιουνίου στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 23χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί. Για την 23χρονη δεν έχουν προκύψει οποιαδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της .

Επίσης η ανακριτική ομάδα, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Υπαστυνόμος Σάββα Σάββα, στην διαδικασία της προσωποκράτησης θα αξιοποιήσει την κατάθεση της και αναμένεται να κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.

Ο κ. Σάββα μεταξύ άλλων ανέφερε πως στην κατάθεση της 23χρονης υπάρχουν σημαντικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν την μαρτυρία σε βάρος του 35χρονου οδηγού του οχήματος που τελεί ήδη υπό κράτηση.

Η 23χρονη στην κατάθεση της αναφέρει ακόμη ότι ο 35χρονος σκόπιμα οδήγησε το αυτοκίνητο εναντίον των δύο θυμάτων σε αντίθεση με τον ίδιο τον 35χρονο που ανέφερε πως τυχαία κτύπησε με το όχημα του τους δύο Βρετανούς.

Επίσης η 23χρονη ανέφερε ότι αυτός όταν μετέφερε το όχημα στο οποίο επέβαιναν στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πέγειας αυτός της είπε, ότι δεν σκότωσε τους δύο Βρετανούς αλλά τους τραυμάτισε και πως ήταν τα πρόσωπα με τα οποία προηγουμένως είχε διαπληκτιστεί στην μπυραρία .

Οι εξετάσεις για το συμβάν συνεχίζονται ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες περίπου 15 καταθέσεις και επίσης εκκρεμεί η επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων που αναμένεται να δώσουν περισσότερο φως στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο αυτοκίνητο, κτύπησε δύο πεζούς, οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον 39χρονο νεκρό στο έδαφος και τραυματία το δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 32 ετών.

Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν λόγω αυτοκίνητο θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 35 ετών (άνδρας) και 23 ετών (γυναίκα) εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου – Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση