ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξασθενεί η «Αυγή» - Βροχερό το σκηνικό του καιρού

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Το βαρομετρικό χαμηλό Αυγή, με το κέντρο του πλέον να βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού, κινείται νοτιοανατολικά και εξασθενεί. Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αργότερα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα δυτικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα παράλια μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά, τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αρχικά, τοπικά θα συντηρείται παγετός.

Αύριο βράδυ, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται παροδικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, ενώ στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι. Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες της Κυριακής, σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και στα ανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται περίοδοι με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία μέχρι και τη Δευτέρα, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση