ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι φαίνεται το σύννεφο σκόνης που σκεπάζει την Κύπρο (Pic)

Κοκτέιλ άμμου και νεφώσεων πάνω από το νησί

Εξακολουθεί να μαστίζεται η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα η Κύπρος, από το σύννεφο της σκόνης που μας έρχεται από την έρημο Σαχάρα, ευνοούμενο από το ρεύμα αέρα. Παράλληλα, ιδιαίτερα ψηλές για την εποχή, είναι και οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί, τις τελευταίες ημέρες.

Όπως φαίνεται από την εικόνα που μεταδίδεται από δορυφόρο, μέσω της ιστοσελίδας worldview.earthdata.nasa.gov, πάνω από την Κύπρο, πλανάται η άμμος της γειτονικής ερήμου, αλλά και νεφώσεις.

Υποχωρεί το Σάββατο

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί αύριο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά το απόγευμα του Σαββάτου.

Αύριο, το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ το απόγευμα θα υπάρχουν και περίοδοι με ηλιοφάνεια. Τοπικά αναμένεται να πέσουν βροχές, κυρίως ελαφρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη και στα δυτικά, τα βόρεια και τοπικά στα νότια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση