ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτοιμη η Α’ και Β’ φάση του λιθόστρωτου στην Τραχυπέδουλα

Η δεύτερη φάση που εγκαινιάστηκε κόστισε 81.600 ευρώ

Έργο που εξωραΐζει και συνάμα επαναφέρει τον παλιό παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού της Τραχυπέδουλας χαρακτήρισε τη λιθόστρωση στον πυρήνα της κοινότητας η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, η οποία τέλεσε χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του έργου, λέγοντας ότι το έργο αναμφίβολα θα συμβάλει στην αύξηση επισκέψεων ντόπιων και ξένων περιηγητών στην ορεινή κοινότητα.

Η παρούσα δεύτερη φάση που εγκαινιάζουμε, είπε στο χαιρετισμό της, κόστισε 81.600 ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε εκτελεσθεί η πρώτη φάση με ανάλογο ποσό. Ανακοίνωσε πως εντός του 2019 προγραμματίζεται η συνέχιση με την τρίτη φάση του λιθόστρωτου δαπάνης 185.000 ευρώ περίπου.

Ορισμένα σημεία της λιθόστρωσης της Β΄ φάσης θα συμπληρωθούν στα πλαίσια της Γ΄ φάσης ενώ δόθηκαν οδηγίες και έγιναν στο παρόν στάδιο κάποιες εργασίες διευκόλυνσης, όπως είπε.

Πρόσθεσε πως τροχοδρομούνται και άλλα αναπτυξιακά έργα για την Τραχυπέδουλα, όπως το Κέντρο Ενημέρωσης Περιηγητών για Στοιχεία του Φυσικού Περιβάλλοντος, με κόστος περί τα 400.000 ευρώ, ως συγχρηματοδοτούμενο με ευρωπαϊκά κονδύλια έργο στα πλαίσια του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020.

Το έργο θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο όλων των αναπτυξιακών προγραμμάτων της κοινότητας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, είπε, προσθέτοντας ότι από τα 9,4 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης για όλες τις Επαρχίες, η Επαρχία Πάφου έχει επιτύχει να εξασφαλίσει το 45%, δηλαδή τα 4,2 εκατ. ευρώ.

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο, το Κοινοτικό Συμβούλιο Τραχυπέδουλας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και το Τμήμα Δασών, θα αρχίσει εργασίες οριοθέτησης διαδρομών φύσης για περιπατητές και για ορεινή ποδηλασία, θέμα για το οποίο το Γραφείο Επάρχου θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Κόσιης, κοινοτάρχες των γύρω κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X