ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχονται βροχές - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα στραφούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί αργότερα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Από νωρίς το απόγευμα και μετά, θα υπάρχει αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και σταδιακά στα προσήνεμα παράλια, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα τις πρωινές ώρες θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ωστόσο προοδευτικά θα καταστεί γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, στο ανατολικό μισό του νησιού, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στο δυτικό μισό, ο καιρός θα είναι κατά περιόδους συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη.

Την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών και στο ανατολικό μισό του νησιού, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιονόνερο ή και χιόνι στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση