ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ερευνητική: Προειδοποίησε με σύλληψη μάρτυρα που δεν εμφανίστηκε

Ο Γιαννάκη δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση που έλαβε

Η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού διέκοψε πριν από λίγα λεπτά τις εργασίες της λόγω μη προσέλευσης του τρίτου μάρτυρα που επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της, για να καταθέσει για δεύτερη φορά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Αρέστη είπε ότι η Επιτροπή έχει εξουσία να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και έδωσε χρόνο μισής ώρας προκειμένου να εμφανιστεί ο μάρτυρας, διαφορετικά η Επιτροπή θα προχωρήσει, όπως είπε, «με βάση όσα προβλέπονται διά του νόμου».

Πρόκειται για τον πρώην Γραμματέα της ΣΠΕ Παραλιμνίου Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε μέσω δικηγόρου στην Ερευνητική Επιτροπή, ανέφερε ότι οι ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από τα μέλη της κατά την πρώτη του κατάθεση τον εξέθεσαν ως «διεφθαρμένο αξιωματούχο» και ζητούσε όπως υποδείξει στην Επιτροπή μάρτυρες, οι οποίοι θα πρέπει να κληθούν ενώπιόν της, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αρέστη, ανακοινώνοντας τη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής για μισή ώρα.

Όπως είπε, η Επιτροπή ενημέρωσε τον κ. Γιαννάκη ότι θα μπορούσε να καλέσει πρόσωπα που θα υποδείξει ο ίδιος και να τα εξετάσει, ενώ ταυτόχρονα θεώρησε δίκαιο να τον καλέσει εκ νέου για να θέσει ενώπιον της αυτά τα οποία ήθελε να θέσει εις απάντηση των όσων θεωρούσε ότι τον εξέθεσαν.

Ως εκ τούτου του επιδόθηκε κλήση για να παραστεί ενώπιον της Επιτροπή σήμερα στις 12.30, ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής προσέλθει.

Έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα

Ακολούθως, ο κ. Γιαννάκη, απέστειλε στην Επιτροπή ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο πληροφορούσε ότι δεν εμφανίστηκε στην σημερινή ακρόαση, λόγω ασθενείας.

Βάσει της τελευταίας εξέλιξης, η Ερευνητική Επιτροπή αποφάσισε όπως μη εκδόσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X