ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επτά παράνομοι εργάτες σε εργοτάξιο

Συνελήφθησαν και εντοπίστηκε ο εργοδότης τους

Συντονισμένη επιχείρηση διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας σήμερα, στην επαρχία Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πάταξη των φαινομένων της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας.

Η επιχείρηση διεξήχθη μεταξύ των ωρών 7.30 και 12.00π.μ., σε υπό ανακαίνιση κτίριο, που βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου και σε αυτή συμμετείχαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, (Υ.Α.Μ.), του Αρχηγείου Αστυνομίας, μέλη της Υ.Α.Μ. (Επαρχιακά Κλιμάκια Λάρνακας και Αμμοχώστου), μέλη της Μ.Μ.Α.Δ., καθώς και αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά την επιχείρηση, στο χώρο εντοπίστηκαν να απασχολούνται σε διάφορες εργασίες 136 εργοδοτούμενα πρόσωπα, τόσο Κύπριοι όσο και αλλοδαποί, ενώ επίσης εντοπίστηκαν και οι εργοδότες τους.

Από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι στο μέρος εργάζονταν παράνομα επτά αλλοδαπά πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Οι τρεις από αυτούς, όπως διαπιστώθηκε, εισήλθαν και παρέμεναν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, ένας από αυτούς παρέμενε παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, αφού η άδεια παραμονής του έχει λήξει, ενώ οι υπόλοιποι τρεις διαπιστώθηκε ότι εργάζονται στο μέρος κατά παράβαση των όρων της άδειας παραμονής τους στη Δημοκρατία.

Ο εργοδότης των επτά αυτών προσώπων κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης απασχόλησης και παράνομης εργοδότησης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X