ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιμένει ο καύσωνας – Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

ΚΥΠΕ

Εποχική χαμηλή πίεση αλλά και θερμή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και θερμός, ενώ παροδικά στα δυτικά παράλια, ενδέχεται να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Παροδικά ωστόσο, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα νοτιοδυτικά το απόγευμα, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά αλλά και στα βόρεια παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, τοπικά στα παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά είναι πιθανό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Τη Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Παραμένουν οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

Νέα προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σήμερα με τη μέγιστη να φθάνει γύρω στους 41 βαθμούς.

Οπως αναφέρει, το επίπεδο επικινδυνότητας είναι κίτρινο με τη μέγιστη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 41 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εστερικού και γύρω στους 32 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά. Η προειδοποίηση θα ισχύει από σήμερα στις 11 μέχρι τις 1800.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση