ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γονείς, Προσοχή! Επικίνδυνα παιχνίδια ενόψει Χριστουγέννων (Pics)

Σε κινητοποίηση οι Αρχές λίγο πριν τις γιορτές

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και έχοντας ως γνώμονα την προώθηση της ασφάλειας των παιδιών, πραγματοποίησε την περίοδο 19/11 – 14/12/2018 εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια.


Φονικό Μαραθάσας: Με την πιο σοβαρή κατηγορία αντιμέτωπος ο Γεωργιανός


Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 119 καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων παιχνιδιών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων. Σε δεκαπέντε περιπτώσεις εντοπίστηκαν παιχνίδια τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε 21 περιπτώσεις εντοπίστηκαν παιχνίδια τα οποία δεν πληρούσαν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου δόθηκαν γραπτές οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες. Περαιτέρω, σε άλλες 29 περιπτώσεις έγιναν προφορικές προειδοποιήσεις / συστάσεις στους οικονομικούς φορείς. Τα παιχνίδια που έχουν αποσυρθεί από την αγορά φαίνονται στην επόμενη σελίδα.


«Το Υπουργείο Παιδείας να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του»


Στο πλαίσιο της εκστρατείας ελέγχθηκαν επίσης δεκαοκτώ σημεία στα οποία υπάρχουν τοποθετημένες αυτόματες μηχανές πώλησης παιχνιδιών και σε έντεκα περιπτώσεις δόθηκαν οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες, καθώς εντοπίστηκαν μηχανές που δεν έφεραν την απαιτούμενη προειδοποίηση ασφάλειας. Τονίζεται ότι, στις πλείστες των περιπτώσεων, τα παιχνίδια που περιέχονται σε αυτές τις μηχανές είναι ακατάλληλα για παιδιά κάτω των τριών ετών. Ως εκ τούτου, προτρέπονται οι καταναλωτές να μην αγοράζουν παιχνίδια από τις μηχανές αυτές για παιδιά κάτω των τριών ετών, καθώς τα παιδιά αυτής της ηλικίας τείνουν να βάζουν τα παιχνίδια στο στόμα τους, με τον κίνδυνο να προκληθεί πνιγμονή από την κατάποση μικρών μερών.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών στα πλαίσια των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για τυχόν παιχνίδια που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται. Υπενθυμίζεστε τέλος, ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, www.consumer.gov.cy, υπάρχουν αναρτημένα ενημερωτικά έντυπα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας είναι αναρτημένο το νέο ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Συμβουλές για Ασφαλή Χριστούγεννα», το οποίο ετοιμάστηκε για τις ανάγκες της εκστρατείας.


16χρονος πήγε στο «Νησί των Οργίων» και αποκαλύπτει! (Pics, Vid)


Πίνακα με πληροφορίες και φωτογραφίες για επικίνδυνα και μη συμμορφούμενα προϊόντα που εντοπίστηκαν στην αγορά μπορείτε να δείτε εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση