ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια στην Κοφίνου: Ζήτησαν δικηγόρο οι συλληφθέντες

Έληξε σήμερα το διάταγμα προσωποκράτησής τους

Στις 9 Μαρτίου αναμένεται να απαντήσουν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, στις εναντίον τους κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγία, κακόβουλη ζημιά και κοινή επίθεση, οι τρεις νεαροί ηλικίας 24 και 25 χρόνων από την Ερυθραία, που θεωρούνται ύποπτοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου.

Σήμερα έληξε το διάταγμα κράτησης των τριών νεαρών και η Αστυνομία προχώρησε το πρωί σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Ωστόσο οι τρεις νεαροί υπέβαλαν αίτηση για νομική αρωγή και το Δικαστήριο όρισε την 9η Μαρτίου 2018 ως ημερομηνία για να απαντήσουν στις εναντίον τους κατηγορίες. Μέχρι τότε οι τρεις θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία καταζητεί ακόμα ένα άτομο από την Ερυθραία που φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου ο 24χρονος και άλλο άτομο που βρίσκονταν στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου, φέρεται να άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα επειδή όπως ισχυρίστηκαν τους αποκόπηκε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Το προσωπικό του Κέντρου προσπάθησε να καθησυχάσει τα δύο άτομα, ωστόσο αυτά άρχισαν να σπάζουν αντικείμενα μέσα στο Κέντρο. Σε κάποια στιγμή τα δύο άτομα άρχισαν να παρακινούν άλλα πρόσωπα και μαζί τους φέρεται να ενσωματώθηκαν ο 25χρονος ύποπτος και άλλοι που διέμεναν στο Κέντρο, οι οποίοι και συνέχισαν να σπάζουν αντικείμενα.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο χώρο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση