ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομία και Συνεργατισμός συντονίζονται για τις ληστείες

Για πρόληψη ληστειών στα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα

Σε επαφή με το Συνεργατισμό βρίσκεται η Αστυνομία με στόχο την πρόληψη των ληστειών στα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα μετά και τις δύο ληστείες σε Συνεργατικά, που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι οι ληστείες στα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα προκαλούν προβληματισμό στην Αστυνομία.

Ανέφερε δε πως με βάση στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί στην περίπτωση των τραπεζών περιόρισαν το φαινόμενο σε σημαντικό βαθμό.

«Το 2010 υπήρχαν 20 υποθέσεις, το 2011 15, το 2012 επίσης 15, το 2013 2 υποθέσεις, το 2014 4 ενώ το 2015 και 2016 δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε υποθέσεις και το 2017 υπήρξαν μέχρι στιγμής μόνο 2 υποθέσεις» ανέφερε, εξηγώντας ότι η δραματική αυτή μείωση οφείλεται στα μέτρα που λήφθηκαν τόσο από πλευράς Αστυνομίας όσο κυρίως από τις ίδιες τις τράπεζες, όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση ελεγχόμενων εισόδων.

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις ληστείες σε απομακρυσμένα υποκαταστήματα πιστωτικών ιδρυμάτων, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι το Γραφείο Πρόληψης της Αστυνομίας βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους στο Συνεργατισμό έτσι ώστε να καθοριστεί συνάντηση «για να δοθούν συμβουλές για άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση