ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένεση 26 εκατ. από ΕΤΕπ στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής

Νέο κτίριο 10.000 τμ με νέες ερευνητικές δραστηριότητες, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει γι αυτό το σκοπό

Του Στέλιου Στυλιανού

Στην παρουσία του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, καθώς και άλλων αξιωματούχους της ΕΤΕπ, υπογράφηκε η Συμφωνία Δανείου και Εγγύησης μέχρι €26 εκ. μεταξύ της ΕΤΕπ και της Κυπριακής Δημοκρατίας για χρηματοδότηση της επέκτασης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόιερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αφορά την ανέγερση και λειτουργία κτηρίου για να φιλοξενήσει έργα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) μέσα από την ανάπτυξη καινούριων εγκαταστάσεων και νέου εξοπλισμού αιχμής και τη δημιουργία νέων ερευνητικών ομάδων που θα έχει ως κύριο στόχο την εφαρμοσμένη ιατρική και βιοϊατρική έρευνα με επίκεντρο τον ασθενή. Επίσης περιλαμβάνει συντήρηση και ανακαίνιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων υποδομής του ΙΝΓΚ, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των τρεχουσών δραστηριοτήτων.

Όπως επισήμαναν στις δηλώσεις τους οι παρευρισκόμενοι στην υπογραφή συμφωνίας, μέσα από αυτό το έργο θα αναπτυχθούν πολλές ερευνητικές δραστηριότητες σε τομείς αιχμής, στον ευρύτερο τομέα της Υγείας που δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο. Το νέο ερευνητικό κέντρο θα χτιστεί ακριβώς δίπλα από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΙΝΓΚ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί ο σκοπός και το έργο του Ινστιτούτου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει στο Ινστιτούτο από την ίδρυσή του, κάτι το οποίο αναμένεται με την ολοκλήρωση να βοηθήσει τόσο τους ασθενείς όσο και τους συγγενείς τους στο τομέα των εξειδικευμένων εξετάσεων.

Στην ομιλία με την ευκαιρία της υπογραφής ο Υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε την μεγάλη επιτυχία για το κράτος να πάρει το Ινστιτούτο ποσό 26εκατ. από ΕΤΕπ από τα 35 εκατ. που απαιτούνται συνολικά για την δημιουργία του νέου κέντρου. Όπως τόνισε το κράτος θα αυξήσει την χορηγία του προς το Ινστιτούτο ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στην αποπληρωμή του δανείου.

Με την σειρά του ο Λεωνίδας Φυκακτού εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου τόνισε ότι είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έγινε τα τελευταία 30 χρόνια στο ινστιτούτο εκτάσης 10.000 τμ με νέες ερευνητικές δραστηριότητες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση