ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Eλεύθεροι με προεδρική χάρη 38 κατάδικοι

Αποφυλακίστηκαν με προεδρική χάρη ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Την πύλη της εξόδου των Κεντρικών Φυλακών πέρασαν σήμερα το πρωί οι 38 κατάδικοι που αποφυλακίστηκαν με προεδρική χάρη ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Πρόκειται για 25 Ελληνοκύπριους και 13 αλλοδαπούς οι οποίοι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζαννέττος, που είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Η προεδρική χάρη απονέμεται την περίοδο των Χριστουγέννων, του Πάσχα, του Δεκαπενταύγουστου και την 1η Οκτωβρίου.
Απονομή χάριτος δεν δικαιούνται όσοι έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα του φόνου, της απόπειρας φόνου, της ανθρωποκτονίας, της εμπορίας ναρκωτικών και για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.

Σε γραπτή δήλωση του, ο Βενιζέλος Ζαννέττος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα ολοκληρώθηκε μια μεγάλη δοκιμασία για τον ίδιο και την οικογένειά του «που ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής πλεκτάνης και σκευωρίας, η οποία οργανώθηκε με κύριο στόχο να πλήξει το ΑΚΕΛ και το κύρος του στην κυπριακή κοινωνία», προσθέτοντας ότι την κατάλληλη στιγμή θα μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης «για να μπορέσει ο κόσμος τεκμηριωμένα να μάθει όλη την αλήθεια».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X