ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτροπα στο «Ελευθερία» - Ευθύνες σε αστυνομικούς δείχνει η έρευνα

Στα χέρια της Υπουργού Δικαιοσύνης η διοικητική έρευνα

24news team

Στα χέρια της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου, βρίσκεται από χθες το απόγευμα η διοικητική έρευνα σχετικά με τα έκτροπα που εκτυλίχθηκαν στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» στις 26 Μαρτίου.

Στην έκθεση, την οποία ανέλαβε ο Υπαρχηγός της Αστυνομικής Δύναμης, Δημήτρης Δημητρίου, φέρεται να εντοπίζονται ευθύνες σε τρεις αστυνομικούς όσον αφορά το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας για τον συγκεκριμένο αγώνα καλαθόσφαιρας.

Εξάλλου φέρεται από την έκθεση να μην είχε γίνει σωστή εκτίμηση για επαρκή μέτρα όσον αφορά την μετάβαση οργανωμένων οπαδών με λεωφορεία από τη Λεμεσό προς τη Λευκωσία.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης αφού μελετήσει την εν λόγω έρευνα, θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα

Η κα. Κουκκίδη-Προκοπίου αφού μελετήσει την εν λόγω έρευνα, θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα και κατά πόσον ενάντια στους τρεις αστυνομικούς θα ανοιχθεί φάκελος με πειθαρχικές ευθύνες.

Σημειώνεται πως χθες η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ενώπιον της επιτροπής Νομικών της Βουλής, ανέπτυξε το πλάνο αντιμετώπισης της βίας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. 

Η Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα επεισόδια στον καλαθοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωσης - Απόλλωνα έκαναν αναγκαία τη λήψη άμεσων μέτρων καταστολής και επισήμανε ότι στους αγώνες που ακολούθησαν των επεισοδίων όλα κύλησαν ομαλά, λόγω ανάληψης δράσης από την Αστυνομία.

Για τις υποδομές των γηπέδων, σημείωσε ότι η Αστυνομία έχει ολοκληρώσει έρευνα για τις ελλείψεις στα ανοικτά γήπεδα και προχωρεί με τη διεξαγωγή αντίστοιχης έρευνας για τις κλειστές αίθουσες αθλοπαιδιών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως δήλωσε, επίσης, ετοιμότητα για πλήρη συνεργασία με την επιτροπή Νομικών της Βουλής, ενώπιον της οποίας θα αναλυθούν στο άμεσο μέλλον και τα μέτρα που χρήζουν νομοθετικής τροποποίησης.

Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης θα ενημερώνει ανά δύο μήνες την επιτροπή Νομικών για την πορεία υλοποίησης των μέτρων κατά της βίας, εντός και εκτός των αθλητικών χώρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση