ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μηλικούρι: Έψηνε σούβλα και παρολίγον να κάψει το χωριό (Χάρτης, Βίντεο)

Συνελήφθη ένας άντρας για την πυρκαγιά

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 17:15 η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 13:20 στην κοινότητα Μηλικουρίου. Όπως ανέφερε στο 24News ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρήστου, δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο σημείο για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Εξάλλου, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός άνδρα 66 ετών, σε σχέση με την πρόκληση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο άνδρας φέρεται να ανέφερε στα μέλη της Αστυνομίας, που τον εντόπισαν να προσπαθεί να κατασβέσει την φωτιά, ότι έψηνε σούβλα στην εξοχική του κατοικία, όταν ένα κάρβουνο φαίνεται πως αναπήδησε με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξεκίνησε από σημείο δίπλα στην πέτρινη περίφραξη της εξοχικής κατοικίας του συλληφθέντα.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 και ώρα 13:20, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή της κοινότητας Μηλικουρίου, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 17:15, αφού έκαψε 10 εκτάρια πευκοδάσους και άλλης άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεση της ασχολήθηκαν 30 Δασικοί Λειτουργοί και 80 Δασοπυροσβέστες με 28 πυροσβεστικά οχήματα και τρείς προωθητές γης, 5 πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πυροσβεστικά οχήματα της Ιεράς Μονής Κύκκου. Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης έξι πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. Για τον συντονισμό των δυνάμεων της κατάσβεσης, στην περιοχή μετέβηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας για έλεγχο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις παρυφές της κοινότητας και τα αίτια πρόκλησης διερευνώνται από την Αστυνομία και το Τμήμα Δασών.

Νωρίτερα

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της κοινότητας Μηλικουρίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Χρήστου, η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ νωρίτερα διέτρεξε κίνδυνο και η κοινότητα, αλλά ευτυχώς ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, από όλη την Κύπρο, καθώς και όλα τα εναέρια μέσα. Επίσης, από εδάφους επιχειρούν πέραν των 20 πυροσβεστικά οχήματα. Περιμετρικά της πυρκαγιάς, υπάρχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστών και μέσων πυρόσβεσης, διευκρίνισε.

Μιλώντας στο 24News, ο κ. Χρήστου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα η πυρκαγιά μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, καθώς η κινητοποίηση των μέσων πυρόσβεσης και του έμψυχου υλικού εκ μέρους του Τμήματος Δασών ήταν άμεση. 

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ το έργο πυρόσβεσης ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή. Οι δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν περικυκλώσει την πυρκαγιά και επιχειρούν τελική κατάσβεση, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κοινότητας Μηλικουρίου, καλείται το κοινό που βρίσκεται στην περιοχή Μιλικουρίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, να ακολουθεί τις οδηγίες και συστάσεις των επί καθήκοντι μελών της Αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση