ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Ερήμη (vid,pic)

Επί φυλακή θα είναι όλο το βράδυ η Πυροσβεστική

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι βόρεια της κοινότητας Ερήμης, της Επαρχίας Λεμεσού, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν προληπτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία είχε απειλήσει και κτηνοτροφικά υποστατικά, εργάστηκαν 34 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ταμείο Θήρας, την Πολιτική Άμυνα, την Επαρχιακή Διοίκηση καθώς και τις Βρετανικές Βάσεις, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή.

Βοήθησαν επίσης εθελοντικά, με πέντε οχήματα, κυνηγετικοί σύλλογοι.

Από πλευράς εναέριων μέσων, στις προσπάθειες πυρόσβεσης συνέδραμαν τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, το εκμισθωμένο ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και δυο των Βρετανικών Βάσεων.

Νωρίτερα:

Άγρια χόρτα και βλάστηση κατακαίει πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι βόρεια της κοινότητας Ερήμης, της Επαρχίας Λεμεσού και η οποία έχει θέσει σε κινητοποίηση τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι και λόγω των δυνατών ανέμων επεκτάθηκε, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και δεύτερο μέτωπο.

Για την κατάσβεση της φωτιά επιχειρούν 14 πυροσβεστικά οχήματα, οκτώ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυο των Βρετανικών Βάσεων (στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή), ένα του Ταμείου Θήρας, ένα της Επαρχιακής Διοίκησης και δυο της Πολιτικής Άμυνας.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμβάλλουν επίσης πέντε εναέρια μέσα, δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, το εκμισθωμένο ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με τον κ.Κεττή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς σε κτηνοτροφική περιοχή ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται ώστε να τεθεί υπό έλεγχο.

Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής.

<

Περισσότερα σε λίγο...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X