ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκπαίδευση! Έρχονται απεργίες διαρκείας τον Σεπτέμβριο

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα

Απεργιακά μέτρα διαρκείας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν και νέα κινητοποίηση έξω από το προεδρικό αυτή την φορά την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Προηγούμενη Ενημέρωση
ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ συνεδριάζουν σήμερα Δευτέρα για το μέλλον της εργασιακής ειρήνης στην Παιδεία, και αναμένεται να αποφασίσουν μέτρα και βήματα ως απάντηση στον εξορθολογισμό που προωθεί η Κυβέρνηση.

Στις 9 το πρωί, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα έχουν χωριστές συναντήσεις και αργότερα θα συνεδριάσουν από κοινού έτσι ώστε να αξιολογήσουν τα δεδομένα που έχουν μπροστά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντεχνίες έχουν ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση νέας δυναμικής κινητοποίησης πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία να είναι ορατό.

Οι οργανώσεις εξετάζουν και το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, καθώς θεωρούν πως παραβιάζονται νομοθεσίες με τον τρόπο όπου επιβάλλονται οι αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας έχει προσκαλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συνάντηση την Τρίτη 24 Ιουλίου, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση από πλευράς των οργανώσεων να παραστούν.

Πηγή: Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X