ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες αποκάλυψης στα κατεχόμενα - Ποιοι είναι οι τρεις νεκροί (pics)

Δείτε τις φωτογραφίες

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται από χθες το βράδυ τα Κατεχόμενα, με τις πλημμύρες να έχουν πλήξει πολλές περιοχές του βόρειου κομματιού της Κύπρου. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις νεκροί, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ατόμου.

Οι μεγάλες καταστροφές εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών ήρθαν στο προσκήνιο χθες αργά το βράδυ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τ/κ μέσα ενημέρωσης οι μεγάλες ζημιές και καταστροφές εντοπίζονται στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Στην περιοχή της Κερύνειας έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε κτίρια, κατοικίες, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ τα νερά παρέσυραν ένα όχημα σε γκρεμό. Η ομάδα διάσωσης προσπάθησε στη μία μετά τα μεσάνυχτα να ανασύρει το αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από τα νερά αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της βροχόπτωσης. Το πρωί συνεργεία εντόπισαν τρεις σορούς στο αναποδογυρισμένο όχημα, ενώ αγνοείται ένας άλλος επιβάτης.

 Κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα δημιουργήθηκαν από την βροχή στο δρόμο Μόρφου – Λευκωσίας, όπως και στο δρόμο που οδηγεί στο Δίκωμο. Στην Λάπηθο αυτοκίνητο τύπου βαν έχει βουλιάξει σε χώμα και πέτρες, στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο, δίπλα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο ενώ σε άλλο σημείο δρόμο φαίνεται πως έχει υποστεί καθίζηση ή ζημιές από κατολισθήσεις βράχων και χώματος.

Στο Νέο Χωριό, κοντά στο Τραχώνι, το ταβάνι ενός σχολείου κατέρρευσε από τα νερά και το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

 Ο «Δήμος» Λευκωσίας πραγματοποιεί έκκληση σε κατόχους οχημάτων για να απομακρυνθούν άμεσα όλα τα οχήματα από την βιομηχανική περιοχή της βόρειας Λευκωσίας, ενώ στο «νοσοκομείο» της Λευκωσίας έχουν επιστρατευτεί σακίδια με άμμους για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο «Πρωθυπουργός» Τουφάν Έρχιουρμαν έχει προβεί σε πρώτες δηλώσεις και παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ αναμένεται αργότερα συνέντευξη τύπου.

Σε πολλά κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου, πριν από λίγο υπήρχαν προβλήματα. Ωστόσο, οι «αρχές» αναφέρουν ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι πλέον είναι ανοιχτοί.

Ο «Υπουργός» Συγκοινωνιών Τολγκά Ατακάν καλεί τους πολίτες να μην βγουν σήμερα έξω από τα σπίτια τους όσο δεν υπάρχει ανάγκη.

Στο μεταξύ εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σήμερα δεν λειτουργούν στα κατεχόμενα τα σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως και κάποια «πανεπιστήμια», το ανατολικής Μεσογείου, το αμερικανικό «πανεπιστήμιο» Κερύνειας και το «πανεπιστήμιο» κοινωνικών επιστημών.

Διακριβώθηκαν οι ταυτότητες των θυμάτων της καταιγίδας στα κατεχόμενα

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τριών θυμάτων των ακραίων καιρικών φαινομένων χθες βράδυ στην περιοχή της Κερύνειας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν 3 σοροί, μια γυναίκα και δύο άντρες. Νεκροί είναι η Γκαγιέ Σογιουτόκ, 18 ετών, ο Τολγκά Μπεκτσί, 21 ετών ενώ για τον Αχμέτ Κιλίτς δεν ανακοινώθηκε η ηλικία του.

Τα τρία αυτά άτομα μαζί με τέταρτο που αναζητείται, επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή Κύκλος στο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου ατόμου συνδράμει και ελικόπτερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X