ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εγκλωβισμένοι στα κατεχόμενα οι δύο Ελληνοκύπριοι

Οι δύο Ε/κ παρουσιάστηκαν ενώπιον παράνομου στρατιωτικού δικαστηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία

Στα κατεχόμενα παραμένουν οι δύο Ελληνοκύπριοι, ο 43χρονος εργολάβος Χρυσόστομος Παναγή και ο 78χρονος αρχαιολόγος Γεώργιος Κωνσταντίνου, οι οποίοι "συνελήφθησαν" από την "αστυνομία" για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή στην Αθηένου.

Οι δύο Ε/κ παρουσιάστηκαν ενώπιον παράνομου στρατιωτικού δικαστηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου παραδέχθηκαν ενοχή και απολογήθηκαν.

Το στρατιωτικό "δικαστήριο" τους απαγόρευσε την έξοδο από τα κατεχόμενα και η "αστυνομία" κράτησε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Σύμφωνα με το "δικαστήριο" θα ετοιμαστεί έκθεση για την υπόθεση και οι δύο θα παρουσιαστούν ενώπιον του «δικαστηρίου» σε επτά μέρες. Μέχρι τότε, δεν μπορούν να επιστρέψουν στις ελεύθερες περιοχές. Το αυτοκίνητο του Παναγή παραλήφθηκε από την "αστυνομία".

Οι δύο συλληφθέντες διαμένουν σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους και να επιβληθούν ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις επτά χθες το απόγευμα οι δύο επιχείρησαν να επισκεφθούν λατομείο παραγωγής γύψου στη γραμμή αντιπαράταξης στην Αθηένου και συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση